Nissan’dan Konsept Otomobil Fırtınası!

nissan concept 2020 vision gran turismo 100470697 h

Nissan, Paris Otomobil Fuarı’nda C segmentinde markayı temsil edecek yeni modeli Pulsar’ın örtüsünü kaldırırken, 370Z Nismo ve Pulsar Nismo konseptini de sergiledi.

Markanın beş kapılı hatchback modeli Pulsar, Nissan’ın teknolojide geldiği noktayı gözler önüne sererken, araç mevcut modellerden tanıdığımız hareketli objeleri de algılayabilen Safety Shield ve Çevresel Görüş Sistemi gibi yenilikçi özelliklerine ve acil fren destek sistemi ile LED farlar gibi zengindonanım ve güvenlik ekipmanlarına da sahip olacak.

Pulsar’da markanın güçlü motoru 1.6 DIG-T 190 HP’lik ünite de kullanılacak. Pulsar’ın Türkiye’de satışı konusunda henüz kesin bir karar alınmış değil.

İlk kez gösterimi yapılan 370Z Nismo ise GT-R Nismo projesinin gelişimi için önemli bir kilometre taşı olarak ortaya çıkıyor. Bu yıl 30. yaşını kutlayan Nismo’yu onurlandırmak için fuarda tanıtımı yapılan diğer bir araç ise Pulsar Nismo konsepti…

Bu arada Cenevre’de tanıtılan Juke Nismo’nun ardından serinin en güçlü modeli Juke Nismo RS de 218 HP’lik motoruyla yollara çıkacağı günü bekliyor.

nissan concept 2020 vision gran turismo 100470697 h

Sergilenen iki sıra dışı konsept ise retro tasarım anlayışını, günümüzün teknolojileriyle harmanlayarak, ortaya ilginçbir konsept çıkartıyor. IDx Freeflow ve IDx NISMO konsept otomobilleri 1990 yılı ve öncesindeki Nissan modellerini de anımsatan çizgileriyle ilginç bir görünüm oluşturuyor ve geçmişe saygı niteliği taşıyor.

Japon üretici yeni tanıtımların ardından son 12 ayda 12 yeni modelin prömiyerini gerçekleştirerek, önemli bir yeni model atağı başlatmış ve hedeflerine ulaşmış oldu. İngiltere, Rusya ve İspanya’da üretim kapasitesini arttırmak için yatırımlar gerçekleştiren Nissan, elektrikli ticari araç modeli e-NV200 projesiyle de küresel çapta elektrikli model rekabetine girmeye hazırlanıyor. Elektrikli aracın 2020 yılında yollara çıkması hedefleniyor.

Fenercell’in Kaderi Belli Oldu