Nissan’ dan Akıllı Saat

Nissan Akıllı Saat

#İŞBİRLİĞİ

Nissan ve akıllı saat kelimeleri arasındaki ilişkiyi canlandıramasak da, Nissan, arabalar ile eşleşen akıllı saat üretimi için kolları sıvadı.

Nissan, akıllı saat sektörüne de el atmaya hazırlanıyor. Nissan’ ın Nismo modeli ile uyumlu olarak çalışacak olan akıllı saati merakla bekleniyor. Saat, aracın telematiklerine, performans bilgilerine ulaşabiliyor. Kişinin biometrik bilgileri, kalp ritmini gösteren bir ekran ile gösterilebiliyor. Araç ile yüzde yüz uyumlu çalışması beklenen saatin, araba için gelen özel mesajları alabilmesi, akıllı telefon uygulaması ile araca düşük enerjili Bluetooth aracılığıyla bağlanarak aracın ortalama hızı ve yakıt tüketimi gibi bilgilerine ulaşabilmesi olanağını sağlıyor.

“Giyilebilir teknoloji, sıradaki en büyük şey oluyor ve biz de bu yenilikçi teknolojiden mümkün olduğunca yararlanarak Nismo markasını daha ulaşılabilir kılmak istiyoruz” diyen Nissan’ın Avrupa Market İletişimi Genel Müdürü Gareth Dunsmore, yeni teknoloji ile, kendi sporcularında kullandığı teknolojiyi, araç sahiplerine de kullandırmayı amaçlıyor.

Nissan Akıllı Saat
Nissan Akıllı Saat

Tabii ki Nissan’ ın böyle bir saat geliştirdikten sonra, daha fazlası için çalışması da bekleniyor. İlerde saate EEG ölçer eklenerek sürücünün konsantrasyonu ve duygu seviyelerini görmeyi ve ECG ile kalbin R-R ritmini görerek yorgunluğu erken bir şekilde teşhis edip kazaları en aza indirmeyi hedefliyor.

Bu saati sadece araba kullanırken düşünmek ise yanlış olur. Sosyal medya eklentilerini de içerecek olan bu saati, spor yaparken hatta gündelik hayatta bile kullanır kılıyor.

Micro-USB ile şarj edilebilecek olan lityum pili bulunan saatin normal kullanım şartlarında yedi günden uzun bir pil ömrü bulunuyor. Saatin ne zaman kullanılabileceği bilinmiyor ancak, Samsung, Google gibi devlerin arasından çıkan otomobil devi firmanın da yeri hiç de küçük olmayacak gibi duruyor.