Nissan GT-R50, fiyatı ile ön plana çıkıyor

Nissan

Italdesign ile ortaklaşa geliştirilen yeni otomobilini ortaya çıkaran Japon üretici Nissan, bu aracı sınırlı sayıda üreteceğini açıkladı. Fiyatı 900 bin euro olan araçlar el işçiliği ile üretilmiş olarak müşterilere ulaşacak. 

GT-R modelinin 50. yılını kutlamaya çok yaklaşan NissanItaldesign’ın desteğiyle geliştirdiği GT-R50 modelini geçtiğimiz hafta görücüye çıkarmıştı. Tasarım hatlarıyla dikketleri üzerine çeken modelin prototip versiyonun üretim bandından olabileceği söyleniyor. Tüm bunların yanında en çok dikkat çeken durum ise aracın fiyatı oldu. Başlangıç fiyatı olarak istenen bedel 900 bin euro olarak belirlenmiş durumda.

Nissan farklı şekilde müşteriye ulaşmayı hedefliyor

GT-R50 prototipi markanın Italdesign ortaklığıyla geliştirdiği ilk araç olarak ön plana çıkıyor. Projenin üretimi başlaması halinde sadece 50 adet araç üretilmiş olacak. Bu araçlar Italdesign kalitesiyle el işçiliği üzerinden üretilmiş olacak.

Nissan GT-R Nismo modeli temel alınarak üretilecek olan GT-R50’nin tasarımı onu ön plana çıkaran detaylar arasında gösterilebilir. Altın ve gri rengin hem iç hem de dış tarafta ön plana çıkardığı LED farlar, 21 inç özel alaşım jantlar ve 54mm çatı hattıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kabin bölümünde ise karbon fiber bir yapı tercih edilmiş durumda. Sade tasarım bozulmaması adına da dokunmaktik ekran tercihi yapılmamış gözüküyor.

Motor olarak ise 3,8 litrelik V6 ünite  yapıda 710 beygir güç ve 780 Nm tork güç üretiliyor. Goodwood Hız Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirmesi beklenen araç 900 bin euro fiyatı ile alıcısını bekliyor olacak.

Avcılar Belediyesi Dijital Dönüşüm ile Verileri Güvende Hizmetleri Erişilebilir Kılıyor