Audi TT Sportback, Otomobil Dünyasını Kavuracak!

audi tt sportback angolo posteriore

Son 20 yılda, Audi A5 Sportback ve Audi A7 Sportback ile otomotiv tasarımında iz bırakan Audi, Paris Motor Show’da efsane modellerinden biri olan TT’nin de Sportback konseptini sunuyor. Audi TT Sportback, rakipleri BMW ve Mercedes’in kabusu olmaya aday.

Audi TT Sportback konsepti 400hp gücü, 7 vitesli S tronic şanzımanı ve quatro dört çeker sistemiyle bir Audi olduğunu her şekilde belli ederken, 3,9 saniyelik sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresiyle de oldukça etkileyici.

Audi sanal kokpiti şov otomobilin zarif tasarımlı iç mekanının tamamına hakim. 12,3 inçlik ekran geleneksel gösterge paneli ve MMI monitörün yerini alıyor. Üstün kaliteli grafik görüntüleri veren ekran, sürücünün birçok ekran seviyesi arasında seçim yapmasına da olanak sağlıyor. MMI terminalinde döner düğme, akıllı telefonlarda olduğu gibi harfleri yazmaya ve hareketleri algılamaya yarayan bir dokunmatik fare (touchpad) özelliği taşıyor.

audi tt sportback angolo posteriore

Beş kapılı Audi TT Sportback konsepti 4,47 metre uzunluğu, 1,89 metre genişliği ve 1,38 metre yüksekliği ve 2,63 metre aks mesafesi ile yeni üretilen TT’ye göre 29 santimetre daha uzun, 6 santimetre daha geniş ve aks mesafesi 12 santimetre daha geniş. Yüksekliği ise yeni TT’ye göre 3 santimetre daha az.

Alt kenarında quattro logosunu taşıyan tek parça ızgara, iki kapılı coupe’ye göre daha yassı ve daha geniş. Petek desenli ızgara parlak ve koyu renkli alüminyum görünümünde. Audi TT Sportback konsept otomobilindeki 2.0 TFSI motoru performansıyla etkileyici…

6400 d/d’da 400 HP güç üreten motor, 2400 ile 6000 d/d’da krank miline 450 Nm tork veriyor. 1900 d/d’da bile 300 Nm tork kullanılabiliyor.Yüksek performanslı motor, yakıt kullanımını ise 100 kilometrede 7 litre ile sınırlıyor.

Kara roketinin fiyatı ise henüz belli değil.

Fenercell’in Kaderi Belli Oldu!