Nissan’dan Akıllı Gözlük!

recon1

Google’ye rakip olan olana. Microsoft ve Samsung derken şimdi de otomotiv devi Nissan kendi akıllığı gözlüğünü geliştirerek teknoloji devlerine rakip oldu.

recon

Teknoloji devi Google’nin geliştirdiği Google Glass (Akıllı Gözlük) dünya genelinde büyük bir yankı uyandırmış ve giyilebilir teknolojilerin geleceğimiz olduğunu anlamamızı sağladı. Google’nin bu atağından sonra, bir çok teknoloji devleri kendi ürünlerini geliştirmek için bir yarışa girdi, tüm bunlara rağmen henüz somut bir ürün karşımıza çıkmadı.

Teknoloji devlerina karşı bir yenilikte otomotiv devi Nissan’dan geldi. Nissan’ın duyurduğu akıllı gözlük, sol göze denk gelecek şekilde takılıyor. Nismo Watch ismini taşıyan akıllı gözlük 23 Kasım tarihinde düzenlenecek olan Tokyo Motor Show’da resmen tanıtılması bekleniyor.

Sürücüler ile araçla ilgili teknik bilgileri araçlar ile bağlantı kurarak anında paylaşacak. Ayrıca yine gözlük aracılığıyla sürücünün sağlık değerleri kullanıcın önüne gelecek. Ürünün fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı hakkında ise bir bilgi bulunmuyor.