Nissan elektrikli otomobil pazarında yeniden zirveye oynayacak

Nissan Ariya

Nissan, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği ilk elektrikli SUV’u Ariya ile elektrikli otomobil pazarında yeniden zirveye oynayacak.

Japon otomobil üreticisi Nissan, aslında elektrikli otomobil pazarına öncülük eden şirketti. Bugün elektrikli otomobillerin yaygınlaşması dediğimizde akla gelen ilk şirket Tesla olsa da, aslında elektrikli otomobillerin seri üretimini başlayan ilk firma Nissan’dı. Japon otomobil devi, 2010 yılında elektrikli otomobili Leaf’i piyasaya sürerek bu alanda bir ilke imza attı. Uzun yıllar da elektrikli otomobil pazarında zirvede kaldı.

Ancak son yıllarda bu alanda yeterince atılım yapmaması, şirketin geriye düşmesine sebep oldu. Bildiğiniz gibi Tesla bugün artık elektrikli otomobil pazarının mutlak lideri haline gelmiş durumda. Üstelik diğer otomobil üreticileri de bu alanda önemli yol kat etti. Bu da Japon otomobil üreticisinin geri planda kalmasına sebep oldu. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. En azından Japon otomobil üreticisi bu durumun çok yakında değişeceğine inanıyor. Bu gidişatı değiştirecek otomobilin ise 2023 Nissan Ariya olacağı söyleniyor.

nissan ariya 2

Leaf’e göre daha gelişmiş özelliklerle ve tabii daha yüksek bir performansla gelen Ariya, Nissan’ın elektrikli otomobil pazarındaki ilk SUV’u olacak. İlk olarak 2021’de çıkması hedeflenen Ariya, 2023’te kullanıcılarla buluşacak. Araç çıktığında Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi elektrikli araçlarla rekabet etmek zorunda kalacak. Ancak Japon otomobil üreticisi, aradan geçen yıllarda daha sıkı bir hal alan rekabete rağmen Ariya’nın kendilerini elektrikli otomobil pazarında yeniden zirveye taşıyacağı emin görünüyor.

Leaf biraz eskimiş olmasına rağmen hala en çok satan elektrikli otomobillerden biri. Bu yüzden Ariya’nın satışları da eklenince Nissan gerçekten de sıralamada epey yukarı çıkabilir. Tesla ile yarışacak kadar yukarıya çıkıp çıkamayacaklarını ise bekleyip göreceğiz.

Apple milyar dolarlık cezasını hafifletti