Nissan, yılda bir milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor!

Nissan yılda bir milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor

Japonya merkezli otomotiv şirketi Nissan, “Move to 2022” olarak adlandırdığı stratejisini adım adım uyguluyor. 2022 yılına kadar yılda bir milyon elektrikli otomobil satmayı hedefleyen şirket sekiz yeni EV (electric vehicle) modelinin müjdesini verdi. Ayrıca şirketin yan kuruluşlarından Infiniti de elektrifikasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılına kadar tüm Infiniti ürün yelpazesi EV modellerinden oluşacak.

Dünyanın en büyük EV üreticisi olan Nissan, 2022 yılına kadar elektrikli otomobillerin toplam talebin %40’ını oluşturmasını planlıyor. 2025 yılında ise %50 hedefleniyor.

Nissan mühendislerinden Philippe Klein Cuma günü verdiği bir brifingde, “Move to 22” stratejisi hakkında “Ürün ve teknoloji stratejimiz Nissan’ı otomotiv endüstrisinde zirveye çıkarmak üzere belirlenmiştir. Tüm çalışmalarımızı elektrifikasyonunun üç önemli ayağı olan otonom sürüş, bağlantı ve mobilite hizmetleri üzerinde yoğunlaştırıyoruz” dedi. Şirket aynı zamanda 2022 yılına kadar en az 20 modelde yarı otonom olan ProPilot teknolojisini kullanmayı hedefliyor.

Japon üretici, 2017 yılında dünya çapında yaklaşık 5.82 milyon otomobil sattı. Bu rakama 163.000 e-Power hibrid modeli de dahil. Bu başarısını arttırmak isteyen şirket orta vadeli stratejik planının bir parçası olarak yıllık 157 milyar dolar olan küresel yıllık gelirini 202 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Nissan, elektrikli otomobillere olan stratejik yöneliminde yalnız değil. Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin tümü, EV modelleri için iddialı satış hedefleri belirledi. Hâl böyle olunca piyasadaki rekabet ortamı iyice kızıştı.

Markanın en iyisi 2018 Volkswagen Touareg!