Nintendo, Switch üretimine hız veriyor

Nintendo satışları geçen yılki karantinalar sebebiyle darbe aldı

Yeni Zelda oyunundan oldukça umutlu olan Nintendo, bu oyunun çıkışıyla artacak talebi karşılamak için Switch üretimine hız veriyor.

Bildiğiniz gibi Nintendo denince akla gelen ilk oyun serilerinden biri de Zelda serisidir. Özellikle 2017 yılında çıkan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, sadece bu konsolun değil, tüm zamanların en iyi oyunları arasında gösterilir. Bu yüzden heyecanla beklenen yeni Zelda oyunu, Nintendo için büyük önem taşıyor. Uzun zamandır merakla beklenen oyunun çıkışı yaklaştıkça şirket de hazırlıklarına hız veriyor. Breath of the Wild’ın devam oyununun çıkışıyla birlikte konsollara olan ilginin önemli ölçüde artacağına inanan şirket, Switch üretimine hız veriyor.

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom 2

Bloomberg’in haberine göre normalde Switch’in satış beklentisini 19 milyona indiren Nintendo, yeni Zelda oyununun çıkış öncesi gördüğü büyük ilgiden cesaret alarak satış beklentisini yeniden yukarı çekti. Bu bağlamda üreticilerle iletişime geçen şirket, Switch üreticilerinden daha fazla konsol üretmelerini istedi.

Öte yandan şirket, 2022’nin sonunda satışlarda yaşanan düşüşün başlıca sebebinin yaşanan stok sıkıntısı olduğunu açıkladı. Stok sorununun giderilmesiyle birlikte satışların yeniden yükselişe geçtiğine dikkat çekti. Ayrıca yeni Zelda oyununun çıkışıyla birlikte satışların daha da artacağı belirtildi. Switch’in bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını zaman gösterecek. Ancak aşikar olan bir şey var ki o da Breath of the Wild’ın oldukça geniş bir hayran kitlesi olduğu gerçeği. Bu kitle devam oyununu yıllardır beklediği için çıktığı dönemde en yeni konsola geçerek bu oyunu oynamak istemeleri sürpriz olmayacaktır.

Google da binlerce kişiyi işten çıkarıyor