Nintendo Switch satışları yükselişte!

Doom Eternal Nintendo Switch incelemesi

Nintendo’nun 2017 satışa sunduğu hibrit konsolu Switch, 2023 ile birlikte tekrardan yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Eğer satışlar bu şekilde giderse Nintendo’nun yeni nesil konsolu biraz adha gecikecektir.

Nintendo Switch satışları yükselişte! Bilindiği üzere Nintendo, hali hazırda satışta olan konsolu Switch’i 2017 yılında satışa sunulmuştu. Satışa sunulduğu ilk dönemde hem Asya, hem Avrupa, hem de Amerika’da satış rekorları kıran Nintendo Switch dönem içerisinde bazı ufak güncellemeler aldı.

Nintendo, küresel çip sıkıntısı nedeniyle Switch satışlarından umudu kesti

Nintendo, ilk olarak Switch’in pil süresini uzattı. Japon konsol devi Switch’in pil kapasitesini arttırdı fakat ismini değiştirmedi. Daha sonra Switch Lite çıktı. Switch Lite’ın ardından sıra OLED ekranlı yeni model Switch’e geldi.

Nintendo Switch satışları Avrupa’da artıyor

Nintendo Switch satışları yükselişte!

OLED ekranlı Switch, hem Avrupa, hem de Asya’da eş zamanlı olarak satışa çıkmıştı. OLED ekranlı model genel olarak büyük ilgi gördü. Son açıklanan raporlara göre OLED ekranlı Switch modeli Avrupa’da önemli bir başarıya daha imza arttı.

2023 yılı başında Gfk tarafından açıklanan son verilere göre Switch İspanya’da 2 milyondan fazla satmayı başardı. İspanya’nın nüfusu göz önüne alındığında bu rakamın hayli önemli bir eşik olduğunu söyleyebiliriz.

Nintendo Switch

İspanya’da en çok satan Switch oyunları ise şu şekilde, Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, Minecraft, Ring Fit Adventure ve The Legend of Zelda: Skyward Sword HD yer alıyor.

Samsung güvenlik açığı ile gündemde