Nintendo Switch satışları 50 milyonu geçti

switch

Nintendo’nun 2017’de satışa sunduğu konsolu Switch bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Nintendo Switch satışları 50 milyon barajını aştı. İşte detaylar.

Wii U ile büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Nintendo 2017 yılında satışa sunduğu Switch ile adeta küllerinden doğmuştu. Hibrit yapısıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Switch kısa süre içerisinde önemli bir satış başarısına ulaştı.

İlk etapta güçsüz yapısından ötürü 3. parti oyun yapımcılara Switch’e mesafeli yaklaşmıştı. Fakat satışlar belli bir eşiğin üzerine çıkınca Switch’teki oyun sayısı da arttı. Nintendo Switch PlayStation 4 ve Xbox One’dan güçsüz olduğu için AAA tarzındaki pek çok yapım bu konsol için yayınlanmıyor. Fakat oyun yapımcıları bu durumun da çaresini buldu. Yeni oyunları Switch’e port etmekle uğraşmak istemeyen yapımcılar, PS3 için çıkmış eski yapımları Switch’e getirmeye başladı.

Nintendo geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Switch Lite’ı satışa sunarak konsolun hibrit yapısını tamamen taşınabilir konsola çevirmişti.

Switch satışları 50.3 milyonu geçti

Lite modelin çıkmasıyla birlikte Switch satışları tekrardan hareketlendi. VGChartz tarafından paylaşılan bilgilere göre Switch satışları 50.3 milyonu geçmiş durumda. Hali hazırda dünyanın en çok satan 6. Konsolu olan Switch bu temposunu sürdürecek gibi görünüyor.

nintendo switch

Bu arada dip not olarak belirtelim. Switch’in en çok sattığı ülke 17.4 milyonla Amerika Birleşik Devletleri. Sonrasında ise 11.8 milyonla Japonya geliyor.

Bu hafta çıkacak oyunlar için tıklayın