Samsung güvenlik açığı ile gündemde

Samsung

Samsung’un uygulama mağazası kökenli güvenli açığı, kullanıcılar arasında paniğe neden olurken Güney Koreli teknoloji devinden çözüm gecikmedi.

Samsung güvenlik açığı ile gündemde. Akıllı telefonların günlük yaşantılarımızı fazlasıyla kolaylaştırdığı bir gerçek. Artık eskisi gibi bilgiye ulaşmak güç değil. Kafamıza ne takılırsa, birkaç saniye içerisinde internet yardımıyla sorumuzun yanıtını bulabiliyoruz. Ya da bir yerden başka bir yere gideceğimiz zaman, artık yolu bilmemize tabela takibi yapmamıza, fiziki haritalar üzerinden köprü ve otoyol istikameti belirlememize gerek yok çünkü akıllı telefonlar ve bu cihazlara yüklenebilen navigasyon uygulamaları var. Bunlar gibi örnekleri çoğaltmak mümkün ancak akıllı telefonların hayatımıza yalnızca güzel şeyler getirdiğini söylemek de çok fazla iyimser bir yaklaşım olur.

Samsung ve iPhone

Özellikle kötü niyetli kişiler tarafından geliştirilerek kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmayı amaçlayan zararlı yazılımlar, akıllı telefonların gelişimiyle birlikte günlük yaşantımızın en çok korkulan hikayelerinden biri haline geldi. Bu durumun son örneği ise, Samsung marka akıllı telefon kullananlardan geldi.

Samsung Galaxy S23

Samsung güvenlik açığı ile gündemde

Yapılan bir araştırmaya göre Galaxy Store’da bulunan iki farklı güvenlik açığı sayesinde, siber korsanlar bu akıllı telefonları kullananların cihazlarına sızabiliyor ve istedikleri uygulamaların kurulmasını sağlayabiliyorlar. Aynı zamanda tarayıcı üzerinde de kontrolü ele geçirebilen siber korsanlar, burada da istedikleri türden aramalar yaptırabilmekteler.

Samsung için zor zamanlar! %13 azalmaya gidilecek

Bu güvenlik açıklarının ortaya çıkmasıyla birlikte Samsung hemen harekete geçti ve söz konusu güvenlik açıklarını kapatan bir yama servis etti. Tabi bu yamanın tüm dünya genelindeki kullanıcıların hizmetine sunulması birkaç günü bulabilir. Bu yüzden eğer Samsung marka akıllı telefon kullanıyorsanız ve özellikle de işletim sisteminiz Android 13’ten daha eskiyse, şu önümüzdeki birkaç gün dikkatli olmanızda fayda var.

Google Mesajlar uygulaması yenilik alıyor