Amerikalı baba oğul 3D yazıcıyla Lamborghini Aventador üretti!

Lamborghini Avantedor

Amerikan vatandaşı Sterling Backus, 11 yaşındaki oğlunun ısrarlarına dayanamadı ve 20.000 dolara sıfırdan bir Lamborghini Aventador inşa etti. 

3D yazıcı ile dünyanın en iyi süper spor otomobillerinden birini evde inşa etme fikri Amerikalı babaya ilk olarak oğlundan geldi. Oynadığı popüler yarış oyunu Forza Horizon 4‘te kullandığı süper spor otomobillerden etkilenen küçük adam babasından Lamborghibi Aventedor istedi. Yani oyuncağını değil direkt kendisini. Tabii çocuğun bu masum isteğini gerçekleştirebilmek için Bill Gates yada Jeff Bezos olmak gerekir. Baba Sterling Backus ise ABD’de 460.000 dolara -Lamborghini Aventador 2019 LP 740-4 S ROADSTER AWD- satılan bu İtalyan supercar‘a belki de hayatı boyunca sahip olamayacağını bildiğinden hızla  kendi yöntemlerine başvurdu. Amazon üzerinden bir yetenekli bir 3D yazıcı satın aldı ve evde kendi Aventador‘unu inşa etmek üzere işe koyuldu.

Oğlu için sıfırdan bir Lamborghibi Avantedor inşa eden Sterling Backus ABD’nin süper babası oldu!

Avandetor ile bire bir gerçek ölçekler ile aracını inşa etmeye başlayan Backus bu iddialı projeye tam 18 ay önce başladı. Maliyetleri olabildiğince düşük tutmak için aracın tüm parçalarını 3D yazıcı ile plastik olarak basan Backus; bu parçaları gerekli bazı yerlerde karbon fiber ile destekledi. Bazı parçalara sertlik katmak içinse onları alüminyum ile birleştirdi. Aracın şasi, süspansiyon ve jantlarını ise çelik karışımdan yaptı. Tabii lastikler de gerçek ebatlara uygun olarak takıldı.

Aracın yürütme organlarına geldiğimizde ise tahmin edebileceğiniz üzere kaputun altında gerçek bir 6.5 L V12 yatmıyor; onun yerine V8 bir Corvette motoru var. Bu motor Porsche 911‘ ait bir şanzıman ile desteklenmiş.

Lamborghini Aventador SVJ nihayet ortaya çıktı!

Tüm bunların sonucunda el yapımı Aventedor‘un %75‘i 18 ay gibi ortalama bir sürede tamamlanmış. Baba Sterling Backus geriye 3 aylık bir iş kaldığını söylüyor. Bu aracın kendisine toplamda  20.000 dolara  mal olduğunu belirten Backus, tamamladığında bu eşsiz örneği 300.000 dolardan fazlasına satabileceğini; ancak onu satmayacağını, oğlu ile beraber okul okul gezip gençlere göstermek ve onlara örnek olmak istediğini söyledi.

*Video Kanada merkezli CTV Television Network’ün haber kanalı CTV News’in resmi Youtube hesabından alınmıştır.