Google Stadia geliştiricilerin de gözdesi oldu!

google stadia

Google’ın bulut sistemine dayalı oyun servisi Stadia, şimdiden geliştiricilerin de gözdesi oldu. Google Stadia için kısa sürede 4000’den fazla geliştirici başvurusu gerçekleşti.

Oyun dünyasındaki dengeler çok hızlı değişiyor. Özellikle önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde köklü değişikliklerin yaşanacağını söylemek pek de yanlış olmaz. Çünkü Google’ın startını verdiği bulut tabanlı oyun servisi konsol ve oyun bilgisayarlarını tarihin tozlu sayfalarına gönderebilir.

Bilmeyenler için ufak bir hatırlatmada bulunalım. Google Stadia, bulut tabanlı bir oyun servisi. Bu servise abone olanlar, Stadia kütüphanesinde yer alan oyunları internet üzerinden oynama imkanına sahip olacaklar. Üstelik bunu basit bir televizyonda ya da akıllı telefonda da gerçekleştirebilecekler. İhtiyaç olan tek şey ise yüksek hızlı internet bağlantısı olacak.

Stadia’ya olan talep beklentinin üzerinde

Google bu hizmeti önümüzdeki dönemde kullanma sunacak. Yalnız üzülerek belirtmemiz gerekiyor ki Google Stadia ilk etapta Türkiye’de hizmete girmeyecek. En azından Google’ın şimdiye kadar açıkladığı ülkeler arasında Türkiye yer almıyor.

Peki gelelim asıl önemli soruya. Bu serviste yeteri kadar oyun desteği olacak mı? Malum, bir platformun kullanılabilir olmasından ziyade hangi oyunları desteklediği daha büyük önem arz ediyor. Örneğin Nintendo Switch’te son dönemde çıkmış hiç bir hit AAA tarzı yapım yer almıyor.

Neyse ki Stadia böyle bir sorun yaşamayacak gibi. Çünkü Google tarafından paylaşılan son bilgilere göre, Stadia için şimdiden 4000’den fazla geliştirici başvuruda bulunmuş. Bu da hem Google, hem de oyuncular açısından olumlu bir gelişme.

Nintendo Switch Lite tanıtıldı! İşte özellikleri!