ABD robotik silahları test etmeye başlıyor

abd robotik

Aydınlar cephede robot askerlere karşı olsa da ABD robotik silahların testine 2020 yılında başlayacağını duyurdu.

Terminatör filmi gerçek mi olacak?

Elon Musk’tan, Stephen Hawkings’e kadar, pek çok aydının karşı çıktığı ve Birleşmiş Milletler içinde ciddi tartışmalara neden olan silahlandırılmış robotlar/yapay zeka ve cephede robot kullanımı, yakında gerçek olacak.

Rusya’nın da üzerinde çok ciddi çalışmalar yaptığı yapay zekalı silahlar ve robotik askerler alanına ABD de ağır yatırım yapıyor. ABD ordusu şimdi geliştirdikleri teknolojileri ve uygulamaları 2020 yılında organize bir test sürecine alacak.

ABD ordusu henüz yapay zekaya sahip olmayan ancak uzaktan bir asker tarafından yönetilen robtik silahları cephede aktif olarak kullanmak istiyor. Bu şekilde operasyonlardaki asker kayıplarını daha aza inmiş olacak. Ancak ABD aynı zamanda yapay zekalı savaş pilotu uygulamaları da hazırlıyor. Hatta “otonom” savaş uçaklarının simülasyonlarda ABD hava kuvvetlerinin en iyi pilotlarını yenmesi de artık rutin hale gelmeye başladı.

Pilotsuz ve yapay zeka kontrolündeki savaş uçaklarının ardından ABD’nin karada da esnek şekilde hareket edebilen yapay zekalı ve silahlı robot askerler/savaş araçları geliştirmek için büyük araştırma bütçeleri harcadığı biliniyor.