Devasa şirketin hisse alım ve satımları durduruldu: Ekonomik kriz korkusu

yatırım tavsiyesi

Devasa şirketin hisse alım ve satımları geçici süreliğine durduruldu. Açıkçası kimse böyle bir gelişme beklemiyordu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bu devasa şirketin hisse alım ve satımları ile ilgili sorun yaşanıyor. Yaklaşık olarak 300 milyar dolardan daha fazla borcu olan bu firma iflas etmek üzere. Ancak burada asıl korkulan iflasın domino etkisi yaratacak olması. Böyle bir durumda küresel kriz başlayabilir.

Çin merkezli Evergrande resimli şirket çok ciddi bir borç ile karşı karşıya. Bu borcun standart bir şirket tarafından ödenmesi neredeyse imkansız. Bu nedenle devlet desteği almaya çalışıyordu. Son olarak Hong Kong borsasında işlemlere kapatılan hisseleri sayesinde çöküşünü ileri bir tarihe erteletmiş oldu.

Devasa şirketin hisse alım ve satım tarihi belirsiz

Ortaya çıkan son detaylara göre şirket ile ilgili herhangi bir borsa işlemi yapılamıyor. Bu durum belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Ortaya çıkan belirsizlik, aynı şekilde kimsenin açıklama yapmaması ile birlikte daha da fazla. Artık geçtiğimiz günlerde Çin bu firma ile ilgili bazı önemli kararlar almıştı.

hisse alım ve satımları

Çin hükümetinin 300 milyar dolar borcun tamamını ödenmesi durumunda orataya çok olumsuz bir senaryo çıkacaktır. Ülkenin ekonomisi böyle bir yükü kaldırabilecek güçte olmayabilir. Ayrıca böyle bir büyüklükte şirketin batması aynı zamanda onunla iş yapan diğer markaların da batmasına neden olacak. Devasa şirketin hisse işlemleri bu nedenle durduruldu.

Amazon, birçok şirketi yasakladıktan sonra mahkemelik oldu

Genel olarak bakıldığında bu işin en fazla kırılgan ekonomiye sahip ülkeleri etkileyeceği ifade ediliyor. Çin’de başlayacak olan böyle bir ekonomik kriz Türkiye gibi ülkelerde bazı sert ve kronik problemlere neden olabilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.