NFT çılgınlığı büyüdükçe büyüyor: Tarihin en büyük sanat projeleri

Kripto para piyasaları

NFT çılgınlığı büyüdükçe onun hakkında yazıp çizen kişi sayısında da önemli ölçüde artış yaşandı. İnsanlar özellikle son dönemlerde daha fazla ilgi göstermeye başladı. İşte NFT hakkında merak edilenler.

Hem sanatçılar hem de fenomenler arasında NFT çılgınlığı büyüdükçe yepyeni bir boyut kazandı. İlk etapta herkes bunun sadece bir para kazanma aracı olduğunu düşündü. Fakat özellikle son dönemlerde sanat için vazgeçilmez olmaya başladı. Bu teknoloji insanların sadece bir şeyler satarak zengin olması anlamına gelmiyor.

NFT teknolojileri işin aslına bakacak olursak herhangi bir nesnenin dijitale aktarılmasıdır. Bu bir tweet olabileceği gibi aynı zamanda resim olabilir. Burada asıl önemli olan insanların rağbet gösterebileceği bir eserin seçilmesi.

NFT sanat alanına özgürlük getirebilir

Tüm dünyada büyük bir etki oluşturmayı başaran NFT sanat alanında özgür bir alan yaratıyor. Normal şartlarda herhangi bir sanatçının iyi bir konuma gelebilmesi için bazı kişilere bağlı olması gerekiyor. Mesela İtalya’da rönesans döneminde önde gelen zengin aileler sanatı belirlemişti.

NFT çılgınlığı büyüdükçe

Günümüzde de özellikle büyük küratör olarak adlandırılan kişiler sanatın yönünü belirleyebiliyor. Fakat henüz yeni çıkan NFT teknolojisi bunu tersine çevirmeyi başardı. Artık sanatçılar özgür bir şekilde kendisine ait sanat eserlerini satabiliyor. Her bir satış için bu sanatçıya belirli miktarda pay veriliyor.

Datça belediyesi NFT çılgınlığına katıldı: İşte satışa sunulan paylaşım

Herhangi bir sanatçının müzik eseri NFT olarak kullanılabilir. Aynı zamanda çizilen bir resim veya daha başka detaylar NFT şeklinden satışa sunulabilir. Bu nedenle birçok kişi NFT için sanatı özgürleştiriyor yorumları yapıyor. Peki siz NFT teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz?