Dijital resmin fiyatı dudak uçuklattı: Rakam çok fena

dijital resmin fiyatı

Uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan dijital resmin fiyatı dudak uçuklatacak cinsten. Son zamanlarda ortaya çıkan Blockchain imzalı resimlere bir yenisi daha eklendi.

Bugünlerde herkes dijital resmin fiyatı ile ilgili konuşuyor. Dijital dünyada herşey son derece kafa karıştırıcı türden. Bazen oldukça ileri düzey bir teknoloji diye ifade edilen çalışmalar çok büyük bir getiri sağlayamıyor. Ancak kimi zaman insanların pek anlam veremediği resimler korkunç fiyatlarla satışa sunulabiliyor.

Beeple isimli dijital ortam sanatçısı kendi oluşturduğu resim için ilginç bir teklifte bulundu. Gerçek ismi Mike Winkelmann olan bu sanatçı yaptığı ilginç resim için 69 milyon dolar talep etti. Gerçekten de bu fiyata resmini satmayı başardı. Birçok sanatçının yaptığı tablodan daha fazla kazanç sağladı.

NFT modası her yere yayılmaya devam ediyor

Bitcoin gibi kripto paralar hayatımıza çok yeni kavramlar getirdi. Gerçek anlamda paranın anlamını bile değiştirmeyi başaran Blockchain teknolojisi şimdilerde ise sanat alanında tercih ediliyor. Değiştirilemez token olarak bilinen NFT yardımıyla sanatçı imzalı resimler gönderilebiliyor.

dijital resmin fiyatı

Hatırlayacağınız üzere bir sanatçı 6,6 milyon dolar değerinde bir video satışı yaptı. Bu videoya bakıldığında yerde yatan sarışın bir adam ve ona aldırış etmeyen çevredeki insanlar görülüyordu. Bu seferki resim ise diğerinden çok farklıydı. Küresel çapta bilinen isimler resimde yer alıyordu.

Atılan ilk tweet sonunda satıldı! İşte fiyatı

Dijital sanat eseri hayranlık uyandırabilecek kadar profesyonel bir resimdi. Salvador Dali esintisi hissedilen bu resimden sanatçı 69 milyon dolar kazanmayı başardı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bunun gibi daha fazla satış duymak mümkün olacak. Peki siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?