vivo X100 Ultra’nın Kamera Özellikleri Sızdırıldı

vivo X100 Ultra

13 Mayıs’ta resmi olarak tanıtılacak olan vivo X100 Ultra’nın kamera özellikleri sızdırıldı. Telefon kamerasıyla oldukça iddialı geliyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, uzun süredir gündemde olan yeni akıllı telefonları vivo X100 Ultra ve X100s’i 13 Mayıs’ta resmi olarak tanıtacak. Biz bu lasnman etkinliği için beklerken, bu telefonlara dair sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Son olarak da vivo X100 Ultra’nın kamera özellikleri internete sızdırıldı. vivo’nun yeni telefonu, kamerasıyla oldukça iddialı geliyor.

vivo’nun X100 serisi, kamera konusunda zaten piyasadaki en etkileyici telefonlar arasında yer alıyor. Ancak X100 Ultra kamera konusunda çıtayı daha da yukarı çekecek.

 

vivo x100 ultra 1

X100 Ultra’nın çok konuşulan kamerasının ana lensi 50 megapiksellik Sony Lytia LYT-900 sensörünü kullanacak. Ona üç yardımcı kamera eşlik edecek. Bunlardan biri telefoto, biri geniş açılı, biri de 200 megapiksellik periskop kamerası olacak. Buraya kadar zaten biliniyordu. Bugün gelen bilgiler ise bu yardımcı lenslerin özelliklerini ortaya çıkardı. Telefonun 50 megapiksellik geniş açılı lensi Sony Lytia LYT-600’ü kullanacak. Selfie kamerası ise 50 megapiksellik Samsung ISOCELL JN1 olacak. Telefon selfie kamerasıyla bile 4K çözünürlükte 60 fps video kaydedebilecek. Ana kameranın asıl yıldızı olan telefoto kamera ise 200 megapiksellik Samsung ISOCELL HP9 olacak. Bu özel kamera, Samsung ve vivo işbirliğinde hazırlandı.

vivo X100 Ultra,  E7 AMOLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın Quad HD+ çözünürlükte olacağı, yenilenme hızının ise 120 Hz olacağı söyleniyor. Telefonun şu sıralar çıkan çoğu amiral gemisi modelin tercihi olan Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alması bekleniyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra’dan Büyük Başarı