Neuralink’in İlk Katılımcısı Tesla Robotu İstiyor

Neuralink beyin implantı yaygınlaşıyor

Neuralink’in insanlı denemelerine katılan ilk isim olan Noland Arbaugh, Elon Musk’tan beynindeki çiple kontrol edebileceği bir Tesla Robot istiyor.

Elon Musk’ın insan beynine çip yerleştirilmesini amaçlayan son girişimi Neuralink, kısa süre önce insanlı deneylere başladı. İlk aşamada testlere katılması için felçli insanları seçen şirket, bu amaç doğrultusunda gönüllü aramaya başladı. Bu programa dahil edilen ilk gönüllü ise Noland Arbaugh oldu. Beynine Neuralink çipi yerleştirilmesinin ardından video oyun oynamak ya da laptopunda gezinmek gibi çeşitli aktiviteleri yapmaya başlayan Arbaugh, Elon Musk’ın şirketi için önemli bir figüre dönüştü. Arbaugh da bu durumun farkında olsa gerek ki Musk’tan kayda değer bir talepte bulundu.

neuralink

Noland Arbaugh, Musk’ın kendisine bir Tesla robotu vermesini istiyor. Bildiğiniz gibi Tesla bir süredir, evlerde basit görevler için kullanılabilecek insansı robotlar üzerinde çalışıyor. Bu robotlar henüz kullanıma sunulmaya hazır hale gelmekten epey uzak olsa da ilk gösterimleri bile yapıldı. Bu sayede Arbaugh’un da istek listesine ilk sıradan girmiş durumdalar. Arbaugh kendisine yardımcı olacak bir robot olması halinde başkalarına bağımlılığın neredeyse tamamen ortadan kalkacağını söylüyor.

Wired’a konuşan Noland Arbaugh, beynindeki çip sayesinde kontrol edeceği bir Tesla Optimus robotun, kendi başının çaresine bakabilmesi için gerekli hemen hemen karşılayacağına inanıyor. Böyle bir robota sahip olmasının, ihtiyaçlarını karşılayan bir bakıcıya 7-24 sahip olmakla aynı şey olacağını düşünüyor. Arbaugh Tesla’dan bir diğer isteği de kendisine beynindeki çiple kontrol edebileceği bir araba vermeleri.

Call of Duty: Black Ops 6 Fragmanıyla Şaşırttı