Netflix’e bomba gibi bir film geliyor!

The Wandering Earth

Netflix, sadece Hollywood filmleri yayınlamadığını bomba gibi bir film ile ispatlıyor. Dünyanın en büyük çevrimiçi platformlarından olan Netflix, daha çok Avrupa filmlerini yayınlamakla suçlanıyordu. İşte haberimizin detayları.

Yerli yapımları uluslararası arenaya taşıyan ve bu sayede onların daha çok duyulmasını sağlayan Netflix, yine aynı taktiği izlemeye devam edecek. Türkiye gibi ülkelerden de yerel yapımlar satın alan şirket, bu defa gözünü Çin’e dikti. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları sürerken, film endüstrisi bundan etkilenmeyecek gibi görünüyor.

Netflix bomba gibi bir film satın aldı

Bol aksiyonlu ve görsel efektlerin çok kullanıldığı filmlerin hep ABD’den çıkmasına alıştık. Çin, ABD’ye kafa tutarken aslında hiçte şaka yapmadığı ortaya çıktı ve film endüstrisinde de kendisini kanıtlamaya başladı.

Netflix film

The Wandering Earth filmi, 10 bin özel efekt sahnesi ve 2 bin özel efektli çekimi nedeniyle şu an için Çin’in en önemli yapımları arasında yer alıyor. Netflix, bu filmde gelecek görmüş olmalı ki filmin tüm haklarını satın aldı. Bu satın alma sayesinde; ilk defa bir Çin filmi Netflix üzerinden yayınlanacak. Şirket, 29 farklı dilde bu filmi yayınlamak istiyor.

Çin’de bulunan müşteri sayısını arttırmak isteyen Netflix için bu adım son derece kritik. Bu tarz bilim kurgu filmleri, Özellikle de Çin’deki gençleri platforma abone olma konusunda ikna edebilecek. Aşağıda yer alan videodan filmin fragmanına göz atabilirsiniz. Film ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Netflix ses kalitesi artıyor!