RTÜK başkanı Netflix sansürü hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Netflix RTÜK

Uzun bir süredir Türkiye’nin gündemini meşgul eden Netflix sansürü en yetkili ağızlardan açıklamalara şahit olmaya başladı. Özellikle Netflix kullanıcılarının önemli bir bölümü sansür gelmesi durumunda Netflix üyeliklerini dahi iptal edebileceklerini söylediler. İşte Netflix ile ilgili bu önemli haberimizin detayları.

Bildiğiniz üzere internet üzerinden yapılan yayınlar herhangi bir şekilde denetime tabi değildir. Bunun farkında olan devlet yetkilileri buraların daha çok denetime tabi olması için önemli çalışmalar yürütüyor. Elbette internet platformları buna izin verecek gibi görünmüyor.

Netflix sansürü ciddi sonuçlar doğurabilir

Netflix ile ilgili yapılan sansür anketlerinde kullanıcıların önemli bir bölümü böyle bir şeyin olması durumunda kesinlikle Netflix’i kullanmaya devam etmeyeceklerini ifade ediyor. Şirket ise, ciddi bir sansür gelmeyeceği yönünde hemfikir.

rtuk

RTÜK başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, bu tarz platformlardan vergi alınması için böyle bir uygulamanın yapılması gerektiği söylendi. Ayrıca sansürleme konusunda da sadece halktan büyük tepkiler gelirse böyle bir şey yapacaklarını ifade etti. Ayrıca RTÜK başkanı kişisel özgürlüklere saygılı olduklarını söyledi.

Hem Netflix hem de RTÜK tarafı birçok açıklamada bulunuyor. Yakın bir zamanda sansür konusunun nerelere kadar varabileceğine yakından şahit olacağız. Peki sizce Netflix ile ilgili yapılan bu sansür uygulaması, önemli problemleri gün yüzüne çıkaracak mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Chrome eklentisi Netflix kullanıcılarını çok memnun edecek