Netflix yeni fon duyurusu yaptı: İşte merak edilenler

Netflix, Android'de uyku zamanlayıcısı özelliğini test ediyor

Dünyanın en büyük yayın platformları içerisinde yer alan Netflix yeni fon duyurusu ile karşınızda. Peki nasıl bir fırsat sunulacak? Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Netflix yeni fon duyurusu ile birlikte bazı kararlar aldı. Buna göre film ve dizilerde yer alan aktörler ile yapımcılar için fon oluşturdu. Bu fon firmanın bazı noktalarda ilerleme kaydetmesini sağlayacak. USC Annenberg Inclusion Initiative ile gerçekleştirilen araştırma, şirketin tüm kesimlere yapımlarda yer verme konusunda yeterli düzeyde olmadığını gösteriyor.

Netflix tüm toplumları kendi yapımlarında barındırmaya çalışıyor. Böylece her ne olursa olsun ırkçı yönelimlerden uzak kalıyor. Yapılan eşitlikçi çalışmalara rağmen ne yazık ki henüz yeteri kadar destek toplanamadı.

Netflix politika değişikliğine gidiyor

Bu yayın platformu ile ilgili insanların genellikle ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Bazıları eşcinsel ve diğer gruplara çok fazla yer verildiğini düşünüyor. Bir diğer kesim ise bunun yeterli düzeyde olmadığını ifade ediyor. Netflix ikinci düşünceyi kabul etmiş gibi görünüyor.

Netflix yeni fon

Yapılan yeni çalışmalar ile birlikte “Fund for Creative Equity (Yaratıcı Eşitlik Fonu)” isimli bir fon oluşturuldu. Böylece tüm kesimlerin film ve dizilerde yer alması sağlanacak. Özellikle de kadınlar ve siyahi oyuncular daha fazla yer edinecek. Aslında bu yayın platformunun bir diğer amacı ise farkındalık yaratmak.

Netflix “Sizin İçin İndirme” geliyor! İşte detaylar

Netflix tarafından yapılan bir başka açıklamaya göre film ve dizilerde 2018 ile kıyaslandığında 2019 yılının son derece eşitlikçi olduğu görülüyor. 2020 değerlendirmeleri ise yine 2019 yılından bir miktar daha iyi. Yani Netflix kendi platformunda eşitlik ile ilgili önemli mesafe aldı. Peki siz Netflix içerikleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz?