Huawei akıllı telefon pazarında kan kaybediyor

Huawei Mate 40 özellikleri

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei kan kaybetmeye devam ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki tüm dengeler 2020 yılında değişti. ABD’nin Huawei’ye uyguladığı ambargolar nedeniyle, zirveye oynayan Çinli üretici bir anda amacından uzaklaştı.

Bilindiği üzere 2019’un sonundan beri çıkan Huawei modellerinde Google servisleri bulunmuyor. Çinli üretici bu sorunu aşmak için milyonlarca dolar harcadı. Fakat gelen son raporlar bu harcamaların pek de yeterli olmadığını gösteriyor.

Şu anda yeni aldığınız bir Huawei modelinde Google Play başta olmak üzere YouTube, Drive, YT Music ve Google Maps gibi popüler uygulamalar bulunmuyor. Burada aslında en büyük sorun Google Play diyebiliriz.

Huawei akıllı telefon pazarında kan kaybediyor

Google Play’ın Huawei modellerinde bulunmaması uygulama tarafında pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Huawei her ne kadar App Gallery için müthiş bir harcama yapsa da bu mağaza hala Google Play’in çok gerisinde.

Nitekim bu durum Huawei’nin Avrupa’daki satışlarına da yansımış durumda. Yayınlanan son raporda Huawei’nin satışlarında büyük düşüşler dikkat çekiyor. Hatta analistler bu yıl Huawei satışlarının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 oranında düşebileceğine de dikkat çekiyorlar.

Elbette bunlar şimdilik iddiadan ibaret. Fakat Huawei tarafında gidişatın pek de parlak olmadığı inkar edilemez bir gerçek. Yine de bekleyip göreceğiz. Bakalım Huawei o eski parlak günlerine tekrardan dönebilecek mi?

Apple katlanabilir iPhone konusunda kararsız