Netflix Türkiye sınıfta kaldı! Depremi unuttular!

Netflix yeni belgeseli ile kafaları karıştırdı

Türkiye’de milyonlarca abonesi olan Netflix, yaşanan afetle ilgili sessiz kalınca tepkilerin odağına yerleşti.

Netflix Türkiye sınıfta kaldı! Depremi unuttular! Peş peşe yaşanan iki depremle beraber hayatımız adeta alt üst oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş şehrimizin Pazarcık ilçesi olan depremler, tam 10 ili etkisi altına aldı. Adıyaman, Malatya, Hatay gibi şehirler ise afetten en çok etkilenen yerler olarak dikkat çekti. Bölgeye yapılan yardımlar devam ederken çadır kentlerin ve sahra hastanelerinin kurulmasına da hız verildi.

netflix

Netflix Türkiye sınıfta kaldı! Depremi unuttular!

Bölgede yer alan depremzedelere yapılacak yardımlar ise oldukça değerli. Maddi manevi desteğe ihtiyaç duyan bölge insanına STK’ların yanı sıra özel sektörün de el uzattığına şahit olduk. Ancak bazı şirketlerin konuya karşı duyarsız kalması tepki çekti. Deprem sonrasında herhangi bir açıklama yapmayan şirketlerin başında ise Netflix Türkiye geliyor.

Netflix

Ülkemizde milyonlarca abonesi olan dijital içerik platformu, sosyal medya üzerinden yoğun eleştirilere maruz kaldı. Yapılan eleştiriler neticesinde depremden tam 4 gün sonra tweet atan Netflix Türkiye, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına toplamda 6 milyon TL yardım yaptığını açıkladı.

Netflix yakında parola ile ilgili yeni bir işlem başlatacak

Ancak yapılan bu açıklama toplum nezdinde pek de kabul görmüşe benzemiyor. Baş sağlığı açıklamasının afetten tam 4 gün sonra yapılması, vatandaşlar tarafından samimiyetsiz olarak nitelendirildi. Pek çok kişinin Netflix aboneliğinden çıkacağını ifade etmesi de tepkinin ne kadar büyük olduğunu gösterir cinsten diyebiliriz.

Fitbit, akıllı saatleri için yeni bir tansiyon sensörünün patentini aldı