Fitbit, akıllı saatleri için yeni bir tansiyon sensörünün patentini aldı

gg5

2021’de Fitbit, kan basıncını geleneksel kolluk yöntemi olmadan ölçmek amacıyla bir araştırma girişimi başlatırken son çalışmaların ardından yeni patentini sonunda aldı.

Fitbit bu patent için nabız varış süresinin (PAT) kan basıncını ölçmek için nasıl kullanılabileceğini belirlemek üzere mevcut bazı kullanıcılarını bir nevi denek olarak kullandı. Bu araştırmalardan çıkardığı teknoloji ile Google’a ait şirket, yakında yeni bir akıllı saatle piyasaya sürülebilecek yeni bir giyilebilir tansiyon teknolojisi için patent başvurusunda bulundu.

Patent belgeleri, ekranda bir kan basıncı manşonunu taklit eden bir basınç sensörlü bir giyilebilir cihaz gösteriyor. Kan basıncını ölçmek için kullanıcının paneldeki sensöre özellikle işaret parmağıyla – radyal arterin bulunduğu yerde olduğu gibi – baskı yapması gerekecektir.

Fitbit

Mekanizma, gerilmiş üst kolun etrafına yerleştirilen ve brakiyal arterden kan akamayacak hale gelene kadar şişirilen geleneksel bir tansiyon manşonuna neredeyse benzer. Kan basıncını elde etmek için kalp atış hızının bu basınca karşı gücü ölçülüyor.

Dosyalama, kullanıcıya bileğe doğru miktarda baskı uygulamak için ekran talimatları verilebileceğini söylüyor. Ayrıca, bir PPG sensörü kalp atışını ölçerek cihazın sistolik ve diyastolik okumalar sağlamasına olanak tanır. Sistolik okumalar, kalbiniz attığında arterlerinizdeki basıncı ifade ederken, diyastolik okumalar, kalbiniz atımlar arasında dinlendiğinde arterlerinizdeki basınç olarak tanımlanabilir.

OnePlus Buds Pro 2 dünya çapında piyasaya sürüldü