Netflix Türkiye sansür için açıklama yaptı!

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye sansür için bugün ilk resmi açıklamayı yaptı. Peki, Netflix Türkiye ülkemizden çekilecek mi yoksa sansür mü uygulayacak?

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan yönetmeliğe göre; internetten yayın yapan yayın kuruluşları da RTÜK denetimine girecekti. İçeriklerinden dolayı direkt olarak gözler Netflix’e çevrilmişti. Netflix’in Türkiye’den çekileceği söylentileri de bu yönetmelikten sonra ortaya çıkmıştı.

Ancak bugün Netflix Türkiye cephesinden ilk resmi açıklama geldi. Netflix açıklamasında;  “İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

macOS Catalina Beta 5 çıktı!

Yani Netflix, ülkemizden çekilmeyecek ancak RTÜK’ün sansür kararına uyacak. Bu sansürün henüz nasıl uygulanacağı bilinmiyor. Ancak yüksek ihtimalle dizilerin bazı bölümleri hunharca kesilecek. Belki mozaik bir sansür belki de sigara yerine çicek yerleştirilecek. İzleyip göreceğiz.

Netflix Türkiye


Yorumlar kapatıldı.