Netflix Türkiye beklenen açıklamayı yaptı!

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye, RTÜK olayları sonrası beklenen açıklamayı gerçekleştirdi. Peki, Netflix, Türkiye’den çekiliyor mu yoksa sansür uygulayacak mı?

RTÜK’ün internet yayınlarına sansür uygulama yetkisini almasının ardından, yayıncı kurum ve kuruluşlar RTÜK’e başvurmuştu. Sabah saatlerinde Netflix’in bu yönetmelik için başvurmadığı ve Türkiye’den çekileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialar, RTÜK Başkanı’nın açıklamasının ardından yalanlanmış ve Netflix’in başvuru yaptığı açıklanmıştı.

Netflix RTÜK’e başvuru yaptı mı? (Güncelleme)

Şimdi ise Netflix cephesinden beklenen açıklama geldi. Netflix’in açıklamasına göre çocuk kategorisinde yer alan dizi ve filmlerdeki denetim bir tık daha arttırılacak. Ancak yetişkin içerikli dizi ve filmlerde sansür çok nadir uygulanacak.

İşte Netflix Türkiye tarafından yapılan açıklama!

İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.