AirTag 2, 2025’e kadar ertelendi

airtag

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, AirTag 2 hakkında yeni bir detay paylaştı. Kuo’ya kadar 2. nesil AirTag 2025’e kadar piyasaya sürülmeyecek.

Ming-Chi Kuo geçtiğimiz Ağustos ayında AirTag 2 üretiminin 2024’ün 4. çeyreğinde başlayacağını, cihazın 2024 sonu veya 2025 başlarında piyasaya sürüleceğini söylemişti. Ünlü analist yeni tweet mesajında AirTag 2 seri üretiminin 2025’e kadar ertelendiğini belirtti. Kuo’ya göre 2. nesil AirTag, Apple’ın inşa etmekte olduğu yeni ekosistemin bir parçası olacak. Vision Pro ve diğer cihazların entegre edileceği çekirdek görevini görecek.

AirTag 2’de büyük ihtimalle 7 nm’le üretilmiş olan yeni UWB (U2) çipi yer alacak. 2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’de U1 isimli UWB yongası var. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop gibi şeylerden U1 çipi sorumlu. Apple Watch 6/7/8’de, iPhone 11’den beri tüm iPhone’larda U1 yongası kullanılıyor. AirTag’deki UWB çipi bir şekilde Vision Pro’ya konum bilgisi aktarabilir. Ancak Apple’ın AirTag’i Vision Pro ile tam olarak nasıl kullanacağı belirsiz.

airtag 2

Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını söylemişti. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

Yeni AirTag’in 2025’te geleceği LeaksApplePro nickli Twitter kullanıcısı tarafından da dile getirilmişti. LeaksApplePro, cihazda 3 boyutlu hassas bulma olarak adlandırılan bir özelliğin de yer alabileceğini söylemişti.

iPhone 15 Çin’de beklediği ilgiyi görmedi