Netflix, Stranger Things 4 ile rekor kırdı

Netflix, Stranger Things 4 ile rekor kırdı

Stranger Things 4, son iki bölümünün prömiyeriyle Netflix platformunun en popüler İngilizce dizisi haline geldi. İşte tüm detaylar.

Akış devi Netflix gösterinin her bölümün yayınlanmasının ilk 28 günü içinde 1.15 milyar saat izleme süresi sağladığını açıkladı. The Hollywood Reporter’ın yayınladığı bir rapora göre, ilk yedi bölümün izlenme süresi, gösterinin başlangıcından sonraki 28 gün içinde 930,32 milyon saate ulaştı. Bu arada, 8. ve 9. bölümler 27 Haziran – 3 Temmuz haftasında 221 milyon saate ulaştı. Bu, diziyi, yayınlandığı ilk 28 gün içinde 1,65 milyar saati aşan ve şu anda yayın akışı devinin tarihinde en çok izlenen şov unvanını elinde tutan Squid Game’den sonra ikinci yapıyor. Hatta son iki bölümün yayınlanmasından bu yana sadece birkaç gün geçtiği için Kore hitini geçme potansiyeline sahip bile diyebiliriz.

Netflix, Stranger Things 4 ile rekor kırdı

Ancak Netflix, Stranger Things 4’ün popülaritesinin abone sayıları üzerinde önemli bir etkisi olup olmadığını henüz açıklamadı. 2021’de şirket, kısmen Squid Game sayesinde üçüncü çeyrekte yılın en iyi abone büyümesini kaydettiğini söyledi. Ancak bu yılın Nisan ayında şirket, daha sert rekabet ve hesap paylaşımı gibi çeşitli sorunlar nedeniyle 2022’nin ilk çeyreğinde yaklaşık 200.000 abone kaybettiğini itiraf etti. Şirket o zamanlar işleri tersine çevirmek için adımlar attığını söyledi. Ancak popüler dizi Stranger Things’in herhangi bir yardımı olup olmadığını öğrenmek için bir sonraki kazanç raporunu beklememiz gerekecek.

Microsoft yeni Outlook Lite Android uygulaması bu ay geliyor