Netflix Rusya benzersiz bir taleple karşı karşıya

Netflix Rusya benzersiz bir taleple karşı karşıya

Mart ayından itibaren Netflix, Rusya’da 20 devlet televizyon kanalını yayınlamak zorunda kalacak. Ülkenin medya gözlemcisi Roskomnadzor, platformu bu hafta “görsel-işitsel hizmet” olarak kaydetti. İşte detaylar.

Netflix Rusya’da artık yayınlaması gereken kanallar arasında amiral gemisi Channel One, eğlence ağı NTV ve Spas adlı bir Rus Ortodoks Kilisesi kanalı var. Geçen yılın sonlarında kurulan kayıtta, Rusya’da günlük 100.000’den fazla kullanıcısı olan akış hizmetleri yer alıyor. The Moscow Times’a göre kayıtlı platformlar yalnızca devlet TV kanalları sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bir Rus şirketi kurmaları gerekiyor. Kayıtlı şirketler de Rus yasalarına uymak zorunda. Birincisi, Netflix’in “aşırılıkçılığı” teşvik etmesine izin verilmeyecek. Eleştirmenler, bu konuda Netflix’in içerikleri konusunda kısıtlanacağını düşünüyor.

Netflix Rusya benzersiz bir taleple karşı karşıya

Ülkedeki diğer video servislerinin Netflix’in sicile eklenmesi gerektiğini iddia ettiği bildiriliyor. Netflix’in Rusça versiyonu, Channel One’da hissesi olan National Media Group’un bir yan kuruluşu olan Entertainment Online Service tarafından işletilmektedir. Şirket bu konuyla ilgili bir yorum yaptı. Kasım ayında, Rusya’nın Netflix’teki LGBTQIA+ içeriğiyle ilgili bir şikayeti araştırdığı ortaya çıktı. Şirket, Engadget’a bu tür içeriğin uygun şekilde derecelendirildiğini söyledi. Aynı ay, Rusya birkaç teknoloji devinin (Apple, Google, Meta, TikTok ve Twitter dahil) bu yılın sonuna kadar kendi sınırları içinde ofisler kurmasını emretti. Bu da Rusya’da şirketlerin bir çok yaptırımla karşı karşıya kaldıklarının bir diğer göstergesi.

OnePlus 10 Pro gizemli bir detayla ortaya çıktı: Kimse anlam veremiyor (Video)