Bu şifreleri kullanıyorsanız bir kez daha düşünün: Hackerlar sizi seviyor olabilir

3 2

Bu şifreleri kullanıyorsanız biraz daha düşünmenizi öneriyoruz. Konu ile ilgili siber güvenlik uzmanları son derece önemli bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonuçları hiç iç açıcı değil.

Siber güvenlik şirketleri tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte bu şifreleri kullanıyorsanız tehlikedesiniz mesajı verildi. Konu ile ilgili uyarılar kullanıcıların tüm mal varlığını kaybetme ihtimalinin olduğu yönündeydi. İnternetin ve sosyal medyanın daha fazla kullanılması ile birlikte şifrelerin önemi arttı.

İstediğiniz herhangi birisine tek tıkla para gönderirken aynı zamanda istediğiniz tüm ürünleri kapınıza kadar getirebiliyoruz. Bunların hepsini uygulamalar yapıyor. Fakat uygulamalara kayıt olurken bilgilerimizi burada saklamak zorunda kalıyoruz. Aynı zamanda her uygulama için farklı bir şifre belirliyoruz. Durum böyle olunca insanlar şifreleri unutmamak için genelde kolay kombinasyonları seçiyor.

Bu şifreleri kullanıyorsanız dikkatli olun

NordPass siber güvenlik platformu tarafından her sene düzenli olarak yayınlanan en yaygın şifreler raporu ile birlikte çok önemli bir detay ortaya çıktı. Mesela Türkiye’de en çok kullanılan 7. şifrenin sanane olduğu ortaya çıktı. Böylece siber güvenlik konusunda aslında ne kadar geride olduğumuz kanıtlandı.

Bu şifreleri kullanıyorsanız

Küresel çapta siber güvenlik saldırıları her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Bu saldırıların en önemli nedenlerinden birisi de şifreler. Mesela dünyada en çok kullanılan şifrenin 123456 olduğu ifade ediliyor. Password ve 111111 en çok kullanılan bir diğer şifre olarak karşımıza çıkıyor. Bu şifrelere baktığımızda kırılması kolay olduklarını söyleyebiliriz.

Meta, Facebook ve Instagram mesaj şifreleme özelliğini 2023’e erteledi

Türkiye’de ise en çok kullanılan şifreler Galatasaray ve asdasd gibi komik kombinasyonlarından oluşuyor. Kısacası bilgisayar korsanları muhtemelen Türkiye’de kolay bir şekilde veri hırsızlığı yapabilir. Bu tür şifreler kullanıyorsanız hemen değiştirmenizi ve daha güvenli zor bulunabilecek şifreler tercih etmenizi öneriyoruz.