Rus hackerlar Coronavirüs aşısının peşine düştü

Kitapyurdu hack'lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Rusya’da Covid-19’a karşı sadece tıp insanları aşı geliştirmeye çalışmıyor. Devlet destekli hacker gruplarının da aşının peşine düştüğü anlaşıldı. Bu açıklamayı yapan ise ABD, Canada ve İngiltere yetkilileri. Peki neler oluyor?

Rus hackerlar Coronavirüs aşısını bir an önce Rusya’ya getirmek ve hatta Rusya’nın herkesten önce aşı geliştirip dünyaya satmasını sağlamak için kolları sıvadı.

Rus hackerlar Coronavirüs aşısını doktorlardan önce bulabilir mi?

ABD, Kanada ve İngiltere’de ileri seviyede aşı testlerine başlayan bilimsel kuruluşlara karşı artan Rusya kaynaklı dijital saldırılar da bunun kanıtı oldu.

İngiliz National Cyber Security Centre (NCSC) aşı laboratuvarlarına yapılan siber saldırıların izini sürdüklerinde, Rus istihbarat ajansına ulaştıklarını medyaya resmen açıkladılar. Saldırıların arkasında, Rus istihbaratı tarafından desteklenen hacker gruplarının olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan İngilizleri, ABD ve Kanada da onayladı.

rus hackerlar

Rusya ise bu suçlamaları reddederken, bu olay, tıbbi kuruluşların da artık hacker’ların hedefinde olduğunu ortaya koydu. Dolayısıyla, artık tıbbi kuruluşların da askeri kuruluşlar kadar sıkı dijital güvenlik önlemleri ile korunması gerektiğini konuşacağımız bir döneme girdik.

En çok izlenen Netflix orijinal filmleri açıklandı!

Peki, Ruslar Türkiye’ye de saldırmış olabilir mi? Türkiye de salgına karşı aşı geliştiren önemli ülkelerin arasında yer alıyor. Ayrıca, Türk doktorlar tedavi konusunda da önemli başarılar sergiliyor. Sadece aşı değil, ilaç konusunda da Türkiye’de önemli çalışmalar var. Dolayısıyla, Rus hacker’ların Türk laboratuvarlarını da yokladıklarını tahmin etmek zor değil.