Netflix profil transferi özelliğini tanıttı

Netflix, reklam destekli bir seçeneğin geldiğini doğruladı

Netflix, dünya çapında birkaç ülkede aylarca test edildikten sonra pazartesi günü Profil Transferi adlı yeni bir özellik duyurdu. Özellik, şirketin basın açıklamasına göre, kullanıcıların “kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları” yeni bir hesaba taşımasına olanak tanıyor.

Netflix profil transferi özelliğini tanıttı. Bu özelliğin var olmasının iki nedeni var ve bunlardan yalnızca biri Netflix’in muhtemelen düşünmenizi istediği. Birincisi, bir oda arkadaşı, bir partner veya ebeveynleri ile bir hesap paylaşan ve sonunda yollarını ayıran kullanıcılar. Böyle durumlarda parolanızı sessizce değiştiriyor musunuz? Onları arayıp kendi hesaplarını almalarını mı söylüyorsunuz? Netflix, yeni solo kullanıcıların sıfırdan başlamaması için bu geçişi kolaylaştırmak istiyor.

Netflix artık kendi oyuncu etiketinizi oluşturmanıza izin veriyor

İkinci neden, Netflix’in birçok insanın yakında kendi Netflix hesabını alması gerektiğinden emin olmak için elinden geleni yapması. Şifre paylaşımını azaltmak, aboneleri artırmanın daha fazla yolunu ararken şirketin ileriye yönelik birincil hedeflerinden biri. Netflix, 100 milyondan fazla hanenin hizmete paylaşılan hesaplar aracılığıyla eriştiğini tahmin ediyor.

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Netflix profil transferi özelliğini tanıttı

Her iki durumda da Profil Transferi, mevcut bir profilden yeni bir Netflix hesabı başlatma sürecinde size yol gösterir. Kurulum akışı, artık “hesabınıza nasıl sahip olabileceğiniz ve bu profille ilgili sevdiğiniz her şeyi nasıl saklayabileceğiniz” konusunda iyimser rehberliklerle dolu ve mevcut hesapta profilin yedek bir kopyasını bırakıyor.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Profil Transferi Mart ayından bu yana Şili, Kosta Rika ve Peru’da test ediliyordu. Şimdi daha geniş bir alana yayılıyor. Ve bu Netflix’in şifre paylaşanlardan nasıl daha fazla para kazanılacağını bulma konusundaki sayısız hamlesinden sadece biri. Şirket, hesabınıza “fazladan bir ev eklemenin”, hesabınızda fazladan bir kullanıcı için ayda birkaç ekstra dolar ücretlendirmenin, kimin bir hesaba ait olup kimin olmadığını görmek için doğrulama kodlarını kullanmanın yollarını test ediyor.

Öyle ya da böyle, bir başkasının Netflix hesabında takılırsanız, şirket sizin için geliyor. Ama en azından uygulama Is It Cake’i ne kadar sevdiğinizi artık unutmayacak.

Motorola, konsept katlanabilir akıllı telefonunu sergiledi!