Netflix En Önemli Özelliğini Devre Dışı Bırakabilir

Netflix En Sevilen Dizi ve Filmlerini Açıkladı

Netflix çok önemli bir özelliğini devre dışı bırakabilir. İşte tüm detaylar.

Netflix, hizmetinin merkezi ve en belirgin özelliklerinden biri olan “eşleşme” puanını kaldırıyor olabilir. Puan, izleyiciler filmler ve TV şovları arasında gezinirken yüzde olarak gösteriliyor. Bir kişinin seçiminden ne kadar memnun kaldığını gösteren ve önerilere ona göre şekil veren özellik kaldırılabilir. Çünkü New York Times’a göre izleyiciler bunun yerine bu özelliği “kafa karıştırıcı” buluyor. Algoritma bazlı öneri sistemi bazı açılardan tutmadı. Bunun yerine Netflix, “etiketleme” konusuna odaklanmaya başlayacak. Bu da filmlere ve TV şovlarına, onları hızlı bir şekilde tanımlamak amacıyla kelimeler ekleyecek.

Birçoğu yalnızca bir kelime uzunluğunda olacak. Örneğin American Nightmare “Sürükleyici” ve “Gerçek suç” iken, Fool Me Once “psikolojik ve merak uyandırıcı” olarak karşımıza çıkacak. New York Times’ın haberine göre toplamda 3.000 etiket var. Raporda, en popüler olanların “romantik”, “heyecan verici” ve “şüpheli” olduğu, en az yaygın olanın ise “Meslek” olduğu belirtildi. Bu etiketler ile seçim yapmak platformun yeni seçeneği olabilir.

Netflix hit programlarını oyuna dönüştürecek

Netflix, New York Times’a yaptığı açıklamada, etiketlerin diğer yayın platformlarına göre başarısının anahtarı olduğuna inanıyor. İzleyiciler oynat tuşuna basarak platformla etkileşimlerini sürdürmeye devam edebilir ancak bazı kullanıcılar ise eksi algoritma özelliğini seviyor. Yayın akışı devi çoğu açıdan gelişmeye devam edecek denebilir.

Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında yeni Robotik Kodlama Atölyesini Ankara’da açtı