Netflix profil şifre koyma dönemi resmen başladı!

Netflix Profil Kilidi

Popüler dizi ve film platformu Netflix profil şifre koyma dönemini resmen başlattı. Artık profillerinize PIN koyabileceksiniz. Peki, nasıl mı?

Netflix profil şifre koyma özelliği uzun zamandır bekleniyordu. Popüler dizi ve film platformu Netflix, bu isteklere daha fazla duyarsız kalamadı ve Profil Kilidi isimli özelliğini bugün resmen kullanıma sundu. Profilinizi anlatacağımız yöntem ile kilitlediğinizde; web tarayıcı, mobil ve TV uygulamalarından profilinize giriş yapmak istediğiniz şifre girmeniz gerekecek.

Profil Kilidi özelliği özellikle tek hesapta birden fazla kişinin profili olduğunda büyük kolaylık sağlayacak. Örneğin, arkadaşınız ile ortak kullandığınız hesabınızda, arkadaşınız hangi diziyi ve filmi izlediğinizi bu özellik sayesinde göremeyecek. Ayrıca yanlışlık profile girip dizi ve film geçmişini alt üst etme sorunsalı da bu özellik ile ortan kalkıyor. Peki, Netflix profiline nasıl şifre koyacaksınız?

Netflix profil kilidi özelliği nasıl kullanılır?

  1. Adım: Buradan Netflix hesap ekranını açın ve hesabınız ile giriş yapın.
  2. Adım: Şifre koymak istediğiniz profile tıklayın.
  3. Adım: Şifre koymak istediğiniz profilde Profil Kilidi bölümüne tıklayın.
  4. Adım: Karşınıza açılacak ekrandan önce Netflix şifrenizi girin.
  5. Adım: Netflix şifrenizi girdikten sonra profilinize Profil Kilidi belirleyebilirsiniz.

netflix profil şifre koyma

Bu işlemleri kolayca gerçekleştirdikten sonra her Netflix izlemek istediğinizde ve profilinize girdiğinizde size şifreniz sorulacak. Bu şifreyi girdikten sonra profilinizden dilediğiniz dizi ve filmi izleyebilirsiniz.

Aşk 101 Netflix dizisi için yeni fragman yayınlandı

Profil Kilidi özelliğinin bu denli geç gelmiş olması düşündürücü. Ortak Netflix hesabı kullananların uzun zamandır beklediği bu özelliğin kullanıma sunulması oldukça faydalı olacak gibi görünüyor. Diğer profil sahiplerinin de yukarıda belirttiğimiz yöntem ile profillerine şifre koyabileceğini belirtelim.