Netflix Open Connect sistemi: Başarının sırrı

Netflix çalışanları şirkete karşı suçlamalarda bulunuyor

Netflix Open Connect sistemi şirketin başarılı olmasını sağlıyor. Bu sistem sayesinde aşırı yüklenme nedeniyle çökme problemleri ortaya çıkmıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük yayın platformları içerisinde yer alan Netflix, open connect sistemi ile kullanıcı memnuniyetini üst seviyelere kadar çıkardı. Ona benzer olan birçok yayın platformu teker teker çöküntü yaşarken Netflix ayakta durmayı başardı. Hatta ondan daha çok yatırım yapılan yayın platformları bile hızlıca çökmüştü.

HBO Max gibi platformlar aşırı yüklenme nedeniyle bazen çökebiliyor. Disney Plus yine benzer sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Henüz yayın hayatına başladığı ilk günde aşırı yüklenme nedeniyle çöktü. Büyük izlenme oranlarına ulaştığında yine benzer problemlerin ortaya çıktığını görüyoruz.

Netflix Open Connect sistemi trafiğin sıkışmasını engelliyor

Netflix tarafından güvenilir ve sorunsuz bir hizmet kalitesi sunulmasının esas nedeni open connect. Bu alt yapı teknolojisi ile birlikte Netflix hiçbir çökme sorunu yaşamadan film ve dizileri yayınlıyor. Bu sistem şirket içi içerik dağıtım ağı olarak adlandırılıyor.

Netflix Open Connect

Netflix 2012 yılında bir program başlattı. Bu program internet servis sağlayıcılarına trafiği yerelleştirme izni veriyordu. Fiziksel cihazlarla internet servis sağlayıcıları tüm trafiği yerel hale getirebilir. Böylece tek bir merkezden yönetilmek yerine çoklu servis sağlayıcı sistemi kuruldu. Bu sayede tek bir merkezde çok fazla trafiğin birikmesini engelledi. Netflix sistemi işte tam olarak bunu sağladı.

Netflix, LGBT içeriği nedeniyle Rusya tarafından araştırma konusu oldu

Netflix platformunun 158 ülkede yaklaşık olarak 17 bin sunucusu bulunuyor. Bu sunucular sayesinde internet trafiğinde sıkışma gibi sorunlar yaşanıyor. Peki siz Netflix tarafından geliştirilen bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.