Netflix filmleri hızlı yüklenecek: İşte devrim gibi adım

Netflix and chill

Gelen son detaylara göre Netflix filmleri hızlı bir şekilde yüklenebilecek. Şirketin yaptığı anlaşma sayesinde kullanıcılar film ve dizi keyifleri bölünmeden eğlenceli vakit geçirebilecek. İşte merak edilenler.

Netflix filmleri hızlı yüklenme konusunda birçok probleme sahip. Türkiye’de internet hizmeti sunan şirketler zaten altyapı sorunları nedeniyle hızlı hizmet sunamıyor. Bunun üzerine Netflix platformunun sunucularının yurt dışında bulunması işi daha zor hale getiriyor. İşte tam da bu nedenle konuyla ilgili yeni bir karar alındı.

Yerli internet servis sağlayıcısı olan Netspeed birçok kişi tarafından sevilen Netflix sitesinin sunucularını Türkiye’ye taşıyor. Böylece film ve dizi kütüphanelerine hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün olacak. Yurtdışı kaynaklı bir internet sitesi olan Netflix aşırı tıkanma sorunu yaratıyordu Şimdi ise bu yavaş yavaş aşılacak.

Netflix kullanıcıları memnun etmek istiyor

Türkiye’deki kullanıcılar Instagram, Messenger ve Facebook gibi platformlar nedeniyle internet trafiğini adeta kilitliyor. Böyle bir durumda film ve dizi keyfi sürekli bölünüyor. Platform bunun farkında olduğu için uzun süredir yeni önlemler arıyordu.

Netflix filmleri hızlı

Netflix ve Netspeed arasında yapılan anlaşma ile birlikte bu sorun tamamen ortadan kalkacak diyebiliriz. İnternet trafiğinin yüzde 45 gibi bir bölümünü oluşturan bu çevrimiçi film ve dizi sitesi böylece hem kaliteli hem de keyifli bir deneyim sunacak.

Stephen King Talisman romanı Netflix dizisi olacak!

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, “Yapılan bu anlaşma ve çalışmalar neticesinde Netspeed aboneleri Netflix’e en hızlı erişecek kullanıcılar olacaklar bu sayede film, dizi ve belgeselleri daha kaliteli ve keyifle izleyebilecekler” ifadelerine yer verildi. Peki sizce Netflix tarafından alınan bu karar Türkiye’de film ve dizi indirme hızını artırabilecek mi?