Netflix hesap paylaşımı için yolun sonu gözüktü

Netflix canlı yayın

Netflix hesap paylaşımı için yolun sonu gözüktü. Hesap paylaşımını engelleyecek sistem, 2023’ün ilk günlerinde devreye sokulacak.

Bildiğiniz gibi Netflix son dönemde oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Büyüme hızının düşmesinin ardından kendisini finansal bir çöküşün içinde bulan şirket, bu gidişatı tersine çevirmek için önemli adımlar atıyor. Bir yandan kullanıcılara daha cazip bir paket sunabilmek için düşük fiyatlı reklamlı paketini kullanıma sunan şirket, bir yandan da kurallara aykırı olan hesap paylaşımının önüne geçecek bir sistemi devreye sokmaya hazırlanıyor.

Hatırlarsanız Netflix, bu yılın başında bir açıklama yaparak normalde de yasak olan ama şirketin engellemek için özel bir gayret sarf etmediği hesap paylaşımına artık müsamaha gösterilmeyeceğini söylemişti. Yakında devreye sokulacak sistem sayesinde hesap paylaşımının engelleneceği duyurulmuştu. Bu yılın başında duyurulan bu sistemin ne zaman devreye gireceği belli oldu.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Wall Street Journal’ın haberine göre Netflix, 2023’ün başından itibaren bu sistemi devreye sokmaya başlayacak. 2023’ten itibaren hesaplarını başkalarıyla paylaşmak isteyenlerin ek ücret ödemesi gerekecek. Aksi takdirde aynı hesabın birden fazla hanede kullanılması engellenecek. Sadece aynı hanede yaşayan kişiler farklı profiller açarak aynı hesabı kullanabilecek. Bunun ötesinde aynı hesabı birlikte kullanmak için ek ücretin ödenmesi zorunlu olacak.

Şirket, bu yeni sistem sayesinde kullanıcı sayısını arttırmayı hedefliyor. Netflix hesabı olmayan, bunun yerine bir tanıdığının hesabını kullanan kişilerden bir kısmı bu sistem devreye girdiğinde platformu hepten bırakacak olsa da önemli bir kısmının kendi hesabını açacağı umuluyor. Çünkü yayınlanan son rakamlara göre, aboneliği bulunan 222 milyon hane, hesaplarını aboneliği olmayan 100 milyon haneyle paylaşıyor. Bu da 100 milyon potansiyel müşterinin platforma ücretsiz eriştiği anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S23’ün çıkış tarihi belli oldu