40 yıllık cinayet işte böyle çözüldü

40 yıllık cinayet işte böyle çözüldü

40 yıl önce 1980 yılında bir hemşirelik öğrencisi, arkadaşının evine giderken kaçırıldı, cinsel saldırıya uğradı ve öldürüldü. Olay ise şimdi çözüldü. İşte tüm detaylar.

Şimdi, 40 yıl sonra, genetik deliller sonunda polisi şüpheli katiline götürdü. Teksas Üniversitesi’ne hemşirelik öğrencisi olarak yeni kaydolmuş olan 25 yaşındaki Susan Leigh Wolfe, polise göre 9 Ocak 1980 gecesi akşam saat 22.00 sıralarında Austin, Teksas’taki bir arkadaşının evine gidiyordu. ABC News’in haberine göre, bir görgü tanığı polise bir arabanın durduğunu, bir sürücünün çıktığını ve Wolfe’u zorla arabasının arkasına bindirmeden önce yakaladığını gördüğünü söyledi. Ertesi sabah Wolfe’un cesedi bir ara sokakta bulundu. Müfettişler boğulma kanıtı buldular ve ölüm nedeninin kafasına kurşun sıkılması olduğunu belirlediler.

40 yıllık cinayet işte böyle çözüldü

Ertesi yıl polis, tanığın tanımına uyan düzinelerce potansiyel şüphelinin izini sürdü. Polis sonunda altı şüpheli üzerinde karara vardı ancak bunlardan hiçbirine karşı suçlamada bulunamadı. Daha sonra 2023’te dedektifler, Wolfe’un cinsel saldırı muayenesinden elde edilen kanıtları Teksas Kamu Suçları Laboratuvarı’na sundu; burada adli tıp uzmanları, şüphelinin profilini oluşturmak için DNA’yı kullanabildi. Polis nihayet sonuçları Şubat ayında aldı ve altı orijinal şüpheliden hiçbirinin DNA profiline uymadığını tespit etti. Polise göre, daha sonra DNA’sı bulunan kişiyi hüküm giymiş suçlulardan, çözülmemiş olay yeri delillerinden ve kayıp kişilerden oluşan Birleşik DNA İndeks Sistemine girdiler ve sonuçları elde ettiler. 40 yıllık dava da nihayet suçlu bulundu.

Android Hırsızların Korkulu Rüyası Olacak – Yeni Özellik Geliyor