Netflix e-ticaret sektörüne giriyor: İlk adımlar atıldı

Netflix, platformundaki çeşitliliği artırmak için 100 milyon dolar ödüyor

Dünyanın en büyük yayın platformları içerisinde yer alan Netflix e-ticaret sektörüne adım atıyor. Yeni bir sistem geliştiren şirket online ticaret konusunda çığır açmak istiyor.

Bildiğiniz üzere çevrimiçi yayın platformu olan Netflix rekabet edebilmek için kendisini sürekli geliştirmek zorunda. Özellikle son dönemlerde artan rekabet onu yeni sistemler bulmaya zorluyor. Şimdiden Netflix shop rakipleri ile rekabet etmek için geliyor.

Geliştirilen bu yeni konsept, platformun kendi yapımı olan özel içerik sayısını artırması ile başladı. Bu tür özel içerikler aynı zamanda geniş bir kullanıcı kitlesi oluşturuyor. Netflix bunun farkında olduğu için online ticaret hizmetini başlattı.

Netflix e-ticaret sektörüne yeni bir soluk getirecek

Dünyanın en iyi çevrimiçi yayın platformları içerisinde yer alan Netflix, popüler dizi ve filmlerde yer alan eşyaları online olarak satacak. Şimdilik ABD’de başlatılacak olan bu yeni sistem yavaş yavaş dünyanın tamamında uygulanacak.

Netflix e-ticaret sektörüne

Şirket tarafından her hafta farklı bir özel kıyafet seçilecek ve satışa sunulacak. Bu ay Yasuke ve Eden animesi için bazı kıyafetler online olarak kullanıcılara gönderilecek. Ayrıca çeşitli dekoratif ürünlerin yine satışı yapılacak. Böylece izleyicilerin kendilerini dizi veya film ile tamamen özdeşleştirmesi amaçlanıyor.

Netflix Korku Sokağı fragman videosunu paylaştı

Online ticaret şirketi olmamasına rağmen böyle bir adım atmaya karar veren Netflix, daha şimdiden program hazırladı. Stranger Things ve Witcher için hazırlanan hediyelik ürünler mağazada satılmaya başlanacak. Ayrıca Netflix logolu tişört gibi bazı giyim ürünlerinin karşımıza çıkması bekleniyor. Peki siz Netflix tarafından başlatılan bu yeni hizmet ile ilgili ne düşünüyorsunuz?