Netflix dizisi yüzünden günde 4.000 çağrı alıyor

Netflix, oyunlar özelliğini test etmeye başladı

Netflix’in Squid Game adlı dizisi birçok anlamda gündem olmaya devam ediyor. Dizi nedeniyle günde binlerce çağrı aldığı bildirilen Koreli bir adam durumdan şikayetçi.

Netflix dizisi yüzünden günde 4.000 çağrı alıyor. South China Morning Pos, hit Netflix dizisinin ilk bölümünde iddiaya göre bir telefon numarasının ifşa edilmesinin ardından hattın ucundaki adamın hem gece gündüz arama bombardımanına maruz kaldığını iddia ediyor. 40’lı yaşlarında olan ve Gyeonggi Eyaletinde yaşayan numaranın sahibinin günde yaklaşık 4.000 çağrı aldığı söyleniyor.

Adamın telefon numarası, görünüşe göre Squid Game’in ilk bölümünde birden fazla kartvizitte basılı olarak bulundu. Gizemli bir adam, sekiz haneli sayıyı içeren kartları birden fazla karaktere dağıtarak onlara ölümcül bir hayatta kalma oyununda rekabet etme ve potansiyel olarak büyük bir nakit ödül kazanma şansı verdi.

squid

Netflix dizisi yüzünden günde 4.000 çağrı alıyor

Bölümü izleyen bazı izleyiciler bu numarayı merak ettikleri için aradı. Yerel gazete Hankook Ilbo’ya göre, Netflix “sorunu çözmek için telefon numarası sahibiyle görüşüyor”, ancak telefon numarasını almak isteyen Güney Kore Ulusal Devrimci Partisi’nin onursal başkanı Huh Kyung-young, numaranın kendisine verilmesi için 100 milyon won (85.000 ABD Doları) teklif ettiği bildirildi. Huh Kyung-young Facebook’ta “Squid Game’de bir kartvizitte gösterilen telefon numarasının sahibinin şaka aramalarından ciddi zarar gördüğünü duydum” dedi. “Bu numarayı 100 milyon wona satın almak istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Numaranın sahibinin ise numarayı 10 yıldır kullandığı ve işiyle bağlantılı olduğu için vermekte isteksiz olduğu söyleniyor. Ancak, Squid Game’in popülaritesi artmaya devam ettikçe fikrini değiştirebilir.

Bakalım bu talihsiz gibi görünen olay sonucunda numaranın sahibi aslında krizi fırsata çevirebilecek mi.

Amazon, birçok şirketi yasakladıktan sonra mahkemelik oldu