Samsung uygulamalarındaki reklamları kaldırdı

g33

Dün itibariyle, Samsung stok One UI uygulamalarını reklamlarla doldurmayı bıraktı. Böylece Samsung Pay, Hava Durumu ve Samsung Health’deki reklamlar kalktı.

Kullanıcılar daha önce Samsung Community forumlarında kaybolan reklamlarla ilgili gözlemlerini paylaşmıştı. Ve TizenHelp’ten yapılan bir araştırma, bir Samsung çalışanının, reklamların gerçekten de sonsuza kadar gittiğini doğrulayan bir ifadesine yol açtı.

“Bu, Samsung Sağlık Operasyon Yöneticisi. SamsungHealth uygulamasının üst kısmındaki banner’ın 1 Ekim’den itibaren sağlanmayacağını lütfen unutmayın” dediler.

Teknoloji devi değişikliği yalnızca Güney Kore için kabul etmiş görünüyor, ancak raporlar, reklamların Amerika Birleşik Devletleri gibi yerlerden de gittiğini doğruluyor. Kısa sürede de tüm dünyada bu uygulamanın başlaması hedefleniyor. Şirket, bu yılın başlarında reklamları kaldıracağını açıklamıştı.

Samsung uygulamalarındaki reklamları kaldırdı

Bu hareketten önce, SamsungPay’in Pay sekmesinde artık kaybolan büyük bir afiş reklamı vardı. “Ana Sayfa” sekmesinde hala teklifler içerebilecek bir “Öne Çıkanlar” bölümü var, ancak daha önce gösterilen reklamlar kadar rahatsız edici değil.

Health, uygulamanın üst kısmında görünen bir banner reklamı kaldırmak için görünüşte sunucu tarafında da güncellendi. Bu bölüm genellikle egzersiz ipuçlarını vurgularken, şirketin akıllı saatleri de dahil olmak üzere ürünlerin tanıtımını yaptı.

Health uygulamasında üstte konumlandırılan bir banner reklam da muhtemelen sunucu tarafı yükseltmesi nedeniyle kaldırıldı. Bu bölüm sık sık egzersiz ipuçlarına yer verirken, Samsung’un akıllı saatlerinin de reklamını yaptı .

Son olarak Weather, uygulamanın artık yalnızca sıcaklığı ve tahmini en üstte göstermesiyle birlikte, üst başlığında reklam yayınlamayı durdurdu. Galaxy Themes uygulaması da söz verildiği gibi reklam banner’ını kaldırmış görünüyor.

Yukarıda belirtilen uygulamalarının sizin için reklam göstermeye devam etmesi durumunda, ilgililerden arındırılmış bir zorla durdurma veya önbellek sorunu çözmelidir.

Razer yeni ürünlerini tanıttı