YouTube üzerinden para kazananlara yeni vergi: Dozu iyice artırıyorlar

YouTube, arama sonuçlarına yeni bir özellik getiriyor

YouTube üzerinden para kazananlara önemli ölçülerde vergi getiriliyor. Bu vergilerin çok ciddi seviyelerde kesinti yapacağı tahmin ediliyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Bugüne kadar YouTube üzerinden para kazananlara çeşitli yorumlar yapıldı. Kimileri onların kolay yoldan para kazandığını düşünürken bazıları işin sanıldığı kadar kolay olmadığı kanaatinde. İşin yasal boyutu ise daha çok vergilerle ilgileniyor. Yetkililer YouTube ile kazanç sağlayan kişilerden vergi kesiyor.

Bu belgelere bazen yenileri eklenirken kimi zaman mevcut vergilerin dozajı artırılıyor. Yeni alınan kararlara göre mevcut yüzde 15 gelir vergisi yüzde 40 seviyelerine kadar çıkarılıyor. Böylece 650 bin TL ve altında kazanç elde edenler için yüzde 40 düzeyinde vergi kesintisi yapılabilecek.

YouTube vergileri büyük oranda artırılıyor

Yeni paket ile birlikte vergilerin 650 bin TL üzerinde olması halinde daha fazla artırılacağı söyleniyor. Hatırlayacağınız üzere vergi kesintileri 650 bin TL ve üzeri için yüzde 40 seviyesindeydi. Şimdi ise bu oran 650 bin TL ve altında kazananlar için aynı oldu.

YouTube üzerinden para

Dünyanın en büyük video paylaşım platformları içerisinde yer alan YouTube bazen iyi miktarlarda kazanç sağlayabiliyor. Elbette herkes Enes Batur kadar izlenmiyor. Ancak birçok kişinin buradan gelirini elde ettiğini söyleyebiliriz. Hesaplara aktarılan gelir üzerinden yüzde 40 kadar vergi kesilmesi kullanıcıları üzecek.

YouTube abone satın alma! Tek tıkla 1000 abone!

Bu arada mevcut paketin henüz onaylanmadığını belirtelim. Ancak kısa bir süre içerisinde onaylanacak diyebiliriz. Özellikle son dönemlerde neredeyse her alanda vergilerin artırıldığını biliyoruz. Peki sizce YouTuber olanlardan daha fazla vergi kesilmeli mi? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.