Netflix canlı yayın için geri sayıma geçti

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

Popüler dijital içerik platformu Netflix, tarihi bir adım atarak ilk defa canlı yayın gösterimi sunacağı günü resmen duyurdu.

Netflix canlı yayın için geri sayıma geçti. Dijital içerik platformlarının popülaritesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Öyle ki bu platformların ilk kurbanları, uydudan yayın yapan geleneksel kanallar ve bu kanalların içerikleri olmuştu. Nitekim dijital içerik platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, artık televizyon dizilerine eskisi kadar ilgi gösterilmediği açık. Hele televizyonlarda yayınlanan filmler ise neredeyse bitme noktasına geldi çünkü film izlemek isteyenler bu amaçları için dijital içerik platformlarını kullanıyor.

Netflix canlı yayın

Bu platformların zora soktuğu bir diğer pazar ise sinema sektörü oldu. Başlarda, sinemada x filmini izlemektense evde y filmini izlerim hem de dışarı çıkmakla, bilet almakla uğraşmam diyen sınırlı bir kitle vardı.

Netflix canlı yayın

Netflix canlı yayın için geri sayıma geçti

Ancak artık o “x” filminin bir zaman sonra dijital platforma geleceğini bildiği için sinemaya gitmeyenlerin sayısı bir hayli fazla. Hatta durum öyle bir hal aldı ki yapımcılar filmlerini sinema için değil, doğrudan dijital içerik platformları için hazırlar hale geldiler ki bunun son örneğini de Recep İvedik 7 ile görmüş olduk.

Netflix canlı yayın

İşte önce televizyonları sonra da beyaz perdeyi ezip geçen dijital içerik platformları, şimdi de Netflix önderliğinde tiyatro, gösteri gibi canlı izlenmesi gereken etkinliklerin tahtını sallıyor. Bu konuya ilişkin ilk defa geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Netflix, ünlü komedyen Chris Rock’un Selective Outrage isimli gösterisinin tüm dünyada aynı anda canlı olarak yayınlanacağını duyurarak bir ilkin müjdecisi olmuştu. İşte popüler platform söz konusu gösteri hakkında yeni bir açıklama yaparak, bu içeriğin 5 Mart 2023 tarihi itibariyle tüm dünyada eş zamanlı olarak canlı bir şekilde yayınlanacağını açıkladı. Bakalım Netflix önderliğinde başlatılan bu süreç beklenen başarıyı yakalayabilecek mi?

Samsung, Galaxy S23 serisiyle yazılım güncellemesi de çıkarabilir