Samsung, Galaxy S23 serisiyle yazılım güncellemesi de çıkarabilir

Samsung Galaxy S23

Akıllı telefon dünyasında gözler Galaxy S23 serisine çevrilmişken, Samsung bu seri ile beraber aynı zamanda OneUI 5.1 ile gelerek sürpriz yapabilir.

Galaxy S23 serisi olağan dışı bir durum yaşanmazsa 1 Şubat’da tanıtılması bekleniyor. Unpacked 2023 etkinliğinda tanıtılacak seri dışında Samsung’un bazı sürprizleri olabilir. Öncelikle seride üç farklı akıllı telefonun olacağını hatırlatalım; Galaxy S23 , Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra . Daha önce serideki cihazlardan ikisinin tanıtım görselleri sızdırılmıştı. Pekala, birdenbire, markanın aynı etkinlikte S23 serisinin yanı sıra OneUI 5.1’i de alabileceğini iddia eden ani haberler internette görünmeye başladı.

Galaxy S23 Serisi

Gelen bilgilere göre S90xEXXU2CVL7 ürün yazılımı sürümüyle Galaxy S22, S22+ ve S22 Ultra için One UI 5.1 güncellemesini dahili olarak test ediyor. Test yazılımı, Samsung’un sunucularında keşfedildi ve Galaxy S23 serisi piyasaya sürüldükten birkaç gün sonra Galaxy S22 serisine verilebilir. Samsung’un olağan stratejisine göre, One UI 5.1 ilk olarak Galaxy S23 serisinde piyasaya sürülecek. En son yazılım kaplamasının bazı küçük değişiklikler getirmesi bekleniyor çünkü şu an itibariyle yazılımda bazı büyük değişiklikler beklemiyoruz.

One UI 5.1’in hangi özellikleri sağlayabileceği henüz belli değil. Ancak birkaç ay önce şirket, Android 13’ü temel alacak olan One UI 5.1 için bazı kilit ekranı özelleştirme yeteneklerini ayırdığını açıkladı. Şirketin Android 13’ün yeni medya oynatıcı widget tasarımını bildirimler alanının yanı sıra tahmini geri hareket, kısmi ekran yansıtma ve görev çubuğu iyileştirmesi gibi bazı yenilikler yer alıyor. 

Geniş ekranlı Honor Band 7 piyasaya sürüldü