Netflix çalışanları için kötü haber!

Netflix canlı yayın

Dünyanın en popüler medya servislerinden biri olan Netflix’in gelir artış hızı yavaşlamaya devam ediyor.

Netflix çalışanları için kötü haber! Netflix, gerek ülkemizde gerekse de Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde son derece popüler bir platform. Bununla birlikte uzun bir süredir katlanan kullanıcı sayısı sonrası, yavaş yavaş doğal sınırlarına ulaşmaya başlayan Netflix’in gelir artış hızında gözle görülür bir yavaşlama var.

Netflix çalışanları

Hatırlanacağı üzere yakın zamanda ilk çeyrek raporlarını açıklayan şirketin, toplam kullanıcı sayısında yaklaşık 200.000 abonelik bir azalma yaşadığı görülmüştü. Dahası, şirketin ikinci çeyrekte de abone kaybının devam etmesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Tabi abone düşüşü demek beklenen gelirlerin de düşmesi manasına geleceği için karın korunabilmesi için bir takım önlemlerin alınması artık kaçınılmaz hale geldi.

Netflix çalışanları

Netflix çalışanları için kötü haber!

Netflix yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre gelir artış hızının yavaşlaması, maliyetlerin yeniden gözden geçirilmesine neden olmuş. Bu kapsamda çok büyük kısmı Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan 150 çalışanın görevlerine son verilmesine karar verilmiş. Tabi burada altı çizilen nokta, bunun zorunlu bir ayrılık olduğu ve işten çıkarılan çalışanların haklarının sonuna kadar korunacağı hususları oldu.

Netflix çalışanları

Bu toplu işten çıkarma açıklaması, zaten son zamanlarda prestij kaybeden Netflix’in imajının daha kötüye gitmesine neden olabilir. Ancak işin can sıkan kısmı kimse henüz bu hamlenin son işten çıkarma olacağının garantisini verememesi. Gelecek dönemlerde Netflix’in hedeflerinden uzakta kalmaya devam etmesi durumunda, bu tip aksiyonların yeniden alınabileceği düşünülüyor.

Kanada, Huawei ve ZTE 5G telekom ekipmanını yasakladı