Beklenen açıklama geldi! NBA Live 20 iptal edildi

nba live 20

EA Sports tarafından geliştirilen NBA Live 20’nin akıbeti sonunda netlik kazandı. Electronic Arts beklenen açıklamayı yaptı. NBA Live 20 iptal edildi.

Pek çok spor oyunu kategorisinde adeta tek isim olan EA Sports, tüm uğraşlarına karşın basketbolda istediği çıtaya ulaşamadı. Bunun nedeni ise karşısında NBA 2K serisi gibi hayli sağlam bir rakip bulunması.

NBA 2K serisi ile NBA Live serisi arasındaki rekabeti FIFA ve PES arasındaki rekabete benzetebiliriz. Elbette burada NBA 2K FIFA, NBA Live ise PES rolünde.

2K Sports imzası taşıyan NBA 2K serisi, NBA Live serisini her yıl ezip geçiyor. Bu durumun az çok farkında olan EA çalışanları, aynı başarısızlığı bu yıl da tekrarlamamak için NBA Live 20’yi iptal ettiklerini açıkladılar.

İptalin gerekçesi olarak da oyunculara daha iyi bir oyun sunmak için yeni nesil konsollara odaklanılacağı belirtildi. Yani sıradaki NBA Live oyununu artık PlayStation 5 ve yeni Xbox konsolunda oynayacağız.

Açık konuşmak gerekirse NBA Live 20 oyununun iptal edilmesi bizler için pek de sürpriz olmadı. Zira EA aynı şeyi geçtiğimiz yıllarda da yapmıştı.

Steam ve Origin birleşiyor mu?