NASA UFO olaylarını araştırmak için ekip kuruyor

NASA UFO

NASA UFO olaylarının arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmak için bu tanımlanamayan objeleri araştıracak bir ekip kuruyor.

Son dönemde UFO vakalarında ciddi bir artış yaşanırken, buna paralel olarak resmi kurumların bu fenomene ilgisi de artmış durumda. Son dönemde CIA ve Amerikan Ordusu gibi resmi kaynakların UFO’lar hakkında açıklama yapması ve bu tanımlanamayan uçan objeleri araştırdıklarını kabul etmeleri, kamuoyunun bu konuya olan ilgisini de arttırdı.

Bugüne kadar daha çok komplo teorilerine konu olan bu fenomen artık ciddi ciddi konuşulmaya ve araştırılmaya başlandı. Bu araştırmalara NASA da katılıyor. NASA UFO fenomenini araştırmaları için bir ekip kuracağını açıkladı.

NASA bu soruyu cevaplayana 1 milyon dolar ödeyecek

NASA UFO olaylarını araştırmak için bir ekip kurarak önemli bir adım atıyor olsa da bunun farklı şekilde yorumlanmasını istemiyor. Uzay ajansı bu yüzden UFO’ların arkasında uzaylıların olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığının altını çiziyor. NASA’nın dikkat çektiği bir diğer unsur da bu fenomeni araştırmanın sadece bilimsel araştırma açısından değil ulusal güvenlik açısından da önemli olduğu gerçeği.

Yine de Amerikan ordusunun ardından NASA’nın da UFO’ları resmi olarak araştırmaya başlamış olsa da, yakında bu konuda daha net cevaplara ulaşabileceğimizi gösteriyor. Ayrıca yıllardır ciddiye alınmayan bu konuya NASA’daki bilim insanlarının da dahil olması tüm bu fenomen etrafındaki tartışmanın da daha ciddi bir düzleme taşınmasını sağlayacaktır.

James Webb teleskobuna meteoroid çarptı