Elon Musk, Donald Trump yasağını kaldırıyor

Elon Musk, Donald Trump yasağını kaldırıyor

Elon Musk Twitter’ı satın aldı ve o zamandan beri işler daha da karmaşık hale geldi. Şimdi Donald Trump’ın yasağı da kalkıyor. İşte tüm detaylar.

Twitter’ı devraldıktan birkaç hafta sonra Elon Musk, platform için erken vaatlerinden birini yerine getireceğini söyleyerek Donald Trump’ın hesabını eski haline getireceğini söyledi. Musk, Beyaz Saray’a üçüncü kez aday olan eski başkanın bir kez daha tweet atmasına izin verileceğini söyledi. Twitter’ın yeni CEO’su kararı bir Twitter anketi aracılığıyla verdi. Musk, Cuma gecesi Twitter’da insanlardan, kısa bir süre önce 2024’te ülkenin en yüksek makamına tekrar aday olacağını açıklayan eski Başkanı göreve alıp almaması konusunda oylama yapmalarını isteyen bir tweet attı. Yirmi dört saat sonra anket kapandı ve Musk, Trump’ın gerçekten de görevine iade edileceğini duyurdu.

Elon Musk, Donald Trump yasağını kaldırıyor

Kısa bir süre sonra @realDonaldTrump bir kez daha çevrimiçiydi, ancak eski başkan henüz tweet atmadı. Trump, bu yılın başlarında, hesabı eski durumuna getirilse bile platforma geri dönmeyeceğini iddia etmişti. Ancak şimdi platforma dönüp dönmeyeceği hakkında farklı fikirler dolanıyor diyebiliriz. Twitter bünyesinde çok fazla değişiklik yaşanıyor ve bu değişikliklerden biri de Musk’ın banlanan hesapları geri getirmesi olarak adlandırılabilir. Bu kapsamda çalışmalar devam ederken platformu neler bekliyor göreceğiz. Trump dönecek mi dönmeyecek mi bekleyip göreceğiz.

Galaxy S23, Android telefonlarda en iyi yonga setine sahip olacak