NASA, güvenlik nedeniyle SLS Moon roket testini erteledi

NASA, güvenlik nedeniyle SLS Moon roket testini erteledi

NASA, yeni nesil Uzay Fırlatma Sisteminin kritik bir testini erteledi. Ajans, Pazar günü Artemis 1 Ay görevi için tasarlanmış bir roketi ateşlemeyi planlamıştı. İşte detaylar.

NASA, roketin mobil fırlatma platformundaki bir sorun nedeniyle testi ertelediğini duyurdu. NASA personeli, uzay aracına 700.000 galon sıvı yakıt yüklemeye başlamadan önce, ajans, fırlatıcıda, roketin güvenliği için hayati önem taşıyan bir sistemin, platformu basınçlandırma yeteneğini kaybettikten sonra başarısız olduğunu keşfetti. NASA, “Mobil fırlatıcı içindeki kapalı alanlara pozitif basınç sağlamak ve tehlikeli gazları dışarıda tutmak için fanlara ihtiyaç var” açıklamalarını yaptı. “Teknisyenler, bu yetenek olmadan itici gazları roketin çekirdek aşamasına ve ara kriyojenik tahrik aşamasına güvenli bir şekilde yükleyemezler.” ifadeleri eklendi.

NASA, güvenlik nedeniyle SLS Moon roket testini erteledi

Uzay ajansı, testi 5 Nisan gibi erken bir tarihte yeniden deneyebilir. Ancak bu, yakıtın mevcudiyeti de dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı. Ajans, planını tartışmak için bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Başarılı bir test, NASA için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Neticede NASA’nın Uzay Fırlatma Sistemini geliştirmek için on yıl ve 23 milyar dolardan fazla zaman harcadığı açıklandı. NASA’nın Ay ve ötesi için birçok planının merkezinde yer alıyor. Ancak tabi ki herşeyden önce güvenlik geliyor. Hal böyle olunca da fırlatmanın ertelenmesi gayet normal diyebiliriz. Şirketin bundan sonra planları ne olacak göreceğiz.

Amazon Prime Türkiye’ye özel içerik üretmeye başlıyor